Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αγρότες θα ανταποδώσουν

Ούτε ένας αγρότης δε βγήκε στους δρόμους της Λάρισας χτες, μέρα της "κινητοποίησης" που είχαν εξαγγείλει οι ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, η "Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων" του νομού (που πρόσκειται στη ΝΔ) και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμφώνησαν και εκτέλεσαν την υπονομευτική, διασπαστική απόφαση των ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων.Κι ήταν φυσιολογικό κι αναμενόμενο να μην κινητοποιηθούν οι αγρότες, αφού ούτε η μορφή πάλης, ούτε το περιεχόμενο και τα αιτήματα της περιβόητης αυτής "κινητοποίησης" είχαν καθοριστεί.

***

Ετσι έγινε φανερό ότι μοναδικός στόχος συνδικαλιστών, συνεταιριστών, αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων των δυο μεγάλων κομμάτων, ήταν η υπονόμευση και διάσπαση του ενωτικού αγώνα της αγροτιάς του νομού, κι όχι "η εξασφάλιση της ενότητας του αγροτικού κινήματος, υπό τη σκέπη των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων", όπως δημαγωγικά δήλωναν. Γίνεται επίσης φανερό ότι, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο, επιχείρησαν να εξουδετερώσουν την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επειδή δε συμβιβάστηκε ποτέ, δεν έπαιξε κι αυτή τη φορά στο "σικέ" παιχνίδι των υποταγμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ κι επιμένει να εκφράζει και να σηματοδοτεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, τον αγωνιστικό, ταξικό χαρακτήρα του αγροτικού κινήματος.

Η υπονομευτική δράση τους ήταν προφανής. Ο Γ. Πίττας,πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ, έφτασε παραμονές της κινητοποίησης στη Λάρισα - μεταφέροντας τη "γραμμή" της ηγεσίας της ΝΔ - και έδωσε εντολή στα τοπικά αγροτικά στελέχη να συνταχθούν με την απόφαση των τριτοβάθμιων οργανώσεων κι όχι μ' αυτή των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Ενώσεων Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας. Και ο Ν. Λιόλιος,πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν ανάλογες κατευθύνσεις στα δικά τους στελέχη.

***

Η υπονομευτική επιχείρηση έφερε αποτελέσματα. Η προχτεσινή συμμετοχή των Λαρισαίων αγροτών στο "μπλόκο" που στήθηκε στην εθνική οδό, δεν ήταν η αναμενόμενη. Ας μην επιχαίρουν, όμως, αυτοί οι "εκπρόσωποι" των αγροτών για τη δήθεν "νίκη" τους σε βάρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και για τον υποτιθέμενο "εξοστρακισμό" του προέδρου της Γ. Πατάκη. Αν προκάλεσαν σε κάποιους ζημιά, αυτοί είναι οι ίδιοι οι αγρότες της περιοχής και η ενότητα του κινήματός τους. Είναι, όμως, σίγουρο ότι η αγροτιά της Λάρισας - ζυμωμένη στους πολύχρονους αγώνες - γρήγορα θα τους "ανταποδώσει" τη ζημιά, απομονώνοντάς τους και παραμερίζοντάς τους και θα τραβήξει στην αγωνιστική πορεία της. Τα προβλήματα των αγροτών είναι τόσα πολλά και τόσο πολύ οξυμένα που θα τους ξαναβγάλουν στους δρόμους του αγώνα.

Π. Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύπτεται η κυβερνητική κοροϊδία (2013-01-10 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ (2002-06-14 00:00:00.0)
Απόφαση «Συσπείρωσης» (2001-03-23 00:00:00.0)
Να «σπείρουν»... αγώνες (2001-03-21 00:00:00.0)
Αυτοί στο ρόλο τους! (1996-11-27 00:00:00.0)
"Σίριαλ" κοροϊδίας των βαμβακοπαραγωγών (1996-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ