Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελία μέσα απ' τα καπνογόνα

Το χρονικό της επίθεσης μέσα απ' τα ανακοινωθέντα της ΣΕΑ

Τις δύσκολες εκείνες ώρες της επίθεσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) κατέγραψε το στίγμα μέσα από έκτακτα δελτία.

Να τι έλεγαν τα δελτία... Ωρα 11.30: Οι συνταξιούχοι, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, στην πορεία για την επίδοση του ψηφίσματος στον πρωθυπουργό, συγκρούονται με τα ΜΑΤ και πέφτουν δακρυγόνα. Οι συνταξιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους. Ολα τα κανάλια και εφημερίδες να σπεύσουν να τους βοηθήσουν.

Ωρα 12.00: Τρία νοσοκομειακά αυτοκίνητα έχουν μεταφέρει τραυματισμένους συνταξιούχους από τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Οι συνταξιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους...

Το έκτακτο δελτίο της 12.05 απευθυνόταν προς Ολο τον ελληνικό λαό: Η ΣΕΑ καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου για την επίθεση που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι από τα ΜΑΤ κατά την ειρηνική πορεία επίδοσης του ψηφίσματος στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θέατρο "Διάνα". Οι συνταξιούχοι καταδικάζουν τη βία και τις μεθόδους του αστυνομικού κράτους του κυρίου Παπανδρέου. Η καθιστική διαμαρτυρία των συνταξιούχων μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζεται.

Λίγο αργότερα, η ΣΕΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου το οποίο μεταξύ των άλλων ανέφερε: Η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει για την επίδοση του ψηφίσματος στον κ. πρωθυπουργό απ' την προηγούμενη μέρα... Απ' την επίθεση των ΜΑΤ πολλοί απ' τους συνταξιούχους έπεσαν κάτω, από αναπνευστικά προβλήματα, μερικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία και μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά Νικήτας Σουγκλάκος και άλλοι αρκετοί, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν ακόμα γνωστά. Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι παρέμειναν επί τόπου, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και απέρριψαν κάθε πρόταση συνδιαλλαγής, πλην μόνο με τον κ. πρωθυπουργό. Η ΣΕΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη βάρβαρη αυτή επίθεση και θεωρεί ως ηθικό αυτουργό τον κ. πρωθυπουργό και τονίζει ότι και ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως φέρει κι αυτός την ευθύνη για την επίθεση κατά των ηλικιωμένων.

Και το δελτίο Τύπου κατέληγε: "Ο αγώνας μας είναι ανυποχώρητος και θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο στην αδικία που έγινε νόμος. Ολοι οι συνταξιούχοι είναι ενωμένοι και τα μηνύματα του αγώνα είναι για όλους όσοι μας αδίκησαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ