Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι αγώνες θα έχουν αποτελέσματα στην πορεία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, χτες στη Χαλκίδα, αναφερόμενη στις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε τ' ακόλουθα:

"Αυτές οι κινητοποιήσεις βγαίνουν μέσα από την καρδιά και την ψυχή των αγροτών, γιατί δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και ζητούν λύση στα προβλήματά τους. Μερικοί μάλιστα θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να ρίχνουν το γάλα στους δρόμους και να κλείνουν τους δρόμους και να σταματούν τη συγκοινωνία.

Είναι ντροπή και καταδικάζουμε τέτοιες απόψεις. Γιατί με βάση αυτές τις απόψεις θα πρέπει ο αγρότης να κρατάει το πρόβλημα μέσα στο σπίτι του και να μη βγει να το φωνάζει στο δρόμο, ο εργάτης να κάνει το ίδιο κ.ο.κ.

Μεγαλύτερο πρόβλημα από την πείνα και τη φτώχεια υπάρχει; Το ζήτημα είναι πολιτικό. Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να μη γίνονται κινητοποιήσεις, ας δώσει λύσεις στα προβλήματα. Για τους αγρότες δεν είναι αυτοσκοπός το κλείσιμο των δρόμων. Το ζήτημα είναι ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν άρνηση στη λύση των προβλημάτων. Αρα πρέπει να ετοιμαστούν όπως και οι εργάτες, οι υπάλληλοι και οι μικρομεσαίοι για ένα μακρόχρονο και οργανωμένο αγώνα. Δεν είναι μόνο η απεργία ή το συλλαλητήριο η μοναδική μορφή αγώνα.

Πρέπει ο αγώνας να πολιτικοποιηθεί και να οδηγήσει σε πολιτικές επιλογές. Εμπρακτα να καταγγελθούν αυτές οι αντιαγροτικές πολιτικές και τα κόμματα που τις στηρίζουν. Οι επόμενες εκλογές, οι αρχαιρεσίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι μια ευκαιρία. Δε φτάνει μόνο ν' αγωνίζεται κάποιος αλλά πρέπει να υπάρξει και ανατροπή αυτών των φορέων που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους. Αυτοί οι αγροτικοί αγώνες, έστω και αν δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα, θα έχουν αποτελέσματα στην πορεία και καλώς γίνονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ