Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών

Με σκόπιμη καθυστέρηση και αφού άφησε επί αρκετές μέρες να αιωρείται για λόγους εσωκομματικής κατανάλωσης, ως ανοιχτό ενδεχόμενο, η κυβέρνηση αποκήρυξε χθες την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θεωρεί πως πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, ώστε να έχει ένα θετικό έργο να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, στις εκλογές του 1997. Επίσης ο Δ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Στο μεταξύ χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε συνάντηση με το γραμματέα της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδη στην οποία, όπως δήλωσε ο τελευταίος, συζητήθηκαν οι σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος στα πλαίσια της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και η προετοιμασία του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που γίνεται στις αρχές Απρίλη. Στη συνάντηση δε συζητήθηκε, σύμφωνα με τον Κ. Σκανδαλίδη, ο ρόλος του Α. Παπανδρέου καθώς και η εκλογή αντιπροέδρου από το συνέδριο. Επίσης διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με την κριτική που έχει ασκηθεί στο ΕΓ κατά του Θ. Πάγκαλου, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ θετικό βήμα την τελευταία διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δ. Ρέππας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την αναβολή της διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι ισχύει η απόφαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο οι υποστηρικτές του Κ. Σημίτη δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να εκλεγεί στο συνέδριο ως αναπληρωτής πρόεδρος και όχι αντιπρόεδρος. Ενδεικτική είναι η δήλωση του υφυπουργού Υγείας και στενού συνεργάτη του Κ. Σημίτη Φρ. Παπαδέλη,ο οποίος είπε ότι "εφόσον πάμε σε ένα συνέδριο, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκλογή ενός αναπληρωτή προέδρου, ο οποίος θα είναι σαφές ότι αποτελεί εκείνον που θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και ο οποίος δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό".

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του Γ. Κατσιμπάρδη ο οποίος αφού αποκάλεσε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ως συνέδριο εκπλήξεων, το δικαιολόγησε λέγοντας ότι ο Α. Παπανδρέου θα προτιμήσει τη θέση του επιτίμου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα διασφαλίσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή στο κυβερνών κόμμα.

Ο Κ. Σημίτης συναντήθηκε χθες και με τον πρώην υπουργό Υγείας Δ. Κρεμαστινό, μετά από αίτημα του τελευταίου, χωρίς να γίνει γνωστό το αντικείμενο της συνάντησης. Είναι όμως φανερό ότι δεν μπορεί να μη συζητήθηκε η πορεία της υγείας του Α. Παπανδρέου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» εκλογές το 2005... (2003-11-15 00:00:00.0)
Σενάρια κομματικής "ανασύνθεσης" (1998-11-03 00:00:00.0)
"Παγωμάρα", αναζήτηση ευθυνών, "τρικ" και αντιλαϊκή εμμονή (1998-10-20 00:00:00.0)
Σε φάση τακτικών ελιγμών όλες οι πτέρυγες (1998-02-24 00:00:00.0)
Επιζητά "κοινωνική και πολιτική συναίνεση" (1996-07-03 00:00:00.0)
Στην ΚΕ μεταφέρεται η αναμέτρηση (1996-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ