Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύριε πρωθυπουργέ...

Φωνή αξιοπρέπειας και αγώνα, το χτεσινό τηλεγράφημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων Ελλάδας, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, που αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Απορρίπτουμε με αγανάκτηση και θεωρούμε αποθέωση του εμπαιγμού προς τους συνταξιούχους το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που ασχολήθηκε με τα θέματα των χαμηλοσυνταξιούχων... Η Επιτροπή όχι μόνο δεν εξέτασε τα θέματα του συνόλου των χαμηλοσυνταξιούχων... αλλά διαπιστώνουμε ότι, μετά από δυόμισι χρόνια εμπαιγμού και ετεροχρονισμού στην επίλυση των θεμάτων μας, νέοι κίνδυνοι απειλούν την κοινωνική μας ασφάλιση, αφού με τις εισηγήσεις αυτές κινδυνεύει να ξεθεμελιωθεί και το ύψος των κατώτερων συντάξεων... και ανοίγονται νέες κερκόπορτες για την ολοκλήρωση της καταστροφής των κοινωνικών ασφαλίσεων στη χώρα μας.

Κύριε πρωθυπουργέ και κ. κ. υπουργοί,

Σας δηλώνουμε ότι δεν πέφτουμε πλέον σε αυτές τις παγίδες. Η αντίσταση και η αντίδρασή μας στην πολιτική αυτή μας οδηγεί σε νέες μορφές πάλης και δυναμικούς αγώνες, απ' τις 23 Μάη 1996".

Αυτά δηλώνουν οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλιάς, αλλά πάντα παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες. Και απαιτούν το ΔΙΚΙΟ τους. Αυτό και μόνο. Ας τα πάρουν σοβαρά υπόψη τους ο πρωθυπουργός και οι οικονομικοί υπουργοί, που σήμερα συνεδριάζουν με αντικείμενο το σχετικό πόρισμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ