Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ
Τις επόμενες μέρες η απόφαση

Τις αμέσως προσεχείς μέρες αναμένεται να αποφασίσει ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών Γ. Κανελλόπουλος αν θα συγκαλέσει την Ολομέλεια του δικαστηρίου αυτού για την υπόθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου και την άσκηση ποινικής δίωξης για έξι αδικήματα, ζήτησε προχτές ο εισαγγελέας Εφετών Λ. Καράμπελας,ο οποίος διενήργησε συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για την προμήθεια των ψηφιακών παροχών από τις εταιρίες ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΖΗΜΕΝΣ. Στην εισήγησή του αναφέρει ότι, κατά την εκτίμησή του, "τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις κατά την όλη διαδικασία προμήθειας ψηφιακών παροχών και άλλου υλικού από τους οίκους ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΖΗΜΕΝΣ".

Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές, ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι "συντρέχει νόμιμος λόγος να κινηθεί ποινική δίωξη για: 1) Ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, με σκοπό να περιποιηθεί σε άλλον αθέμιτο όφελος και βλάβη στον ΟΤΕ, με αντικείμενο μεγάλης αξίας και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, σε συνδυασμό με το Ν. 1608/50. (Η πράξη αυτή - κακούργημα - φέρεται ότι τελέστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Κέντρων του ΟΤΕ, από μέλη της Επιτροπής προμηθειών και εισηγητές στο ΔΣ του ΟΤΕ). 2) Απάτη κατ' εξακολούθηση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ηθική αυτουργία σ' αυτήν, σε συνδυασμό με τον Ν. 1608/50. (Η πράξη αυτή - κακούργημα - φέρεται ότι τελέστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι διαβεβαίωσαν (εξαπάτησαν) μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ ότι οι προσφορές ήταν σύμφωνα με τη διακήρυξη και επωφελείς για τον ΟΤΕ, ενώ δεν ήταν). 3) Παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία. (Η πράξη αυτή φέρεται ότι τελέστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Κέντρων, μέλη επιτροπών και μέλη ΔΣ του ΟΤΕ). 4) Απιστία σε βάρος του ΟΤΕ κατ' εξακολούθηση (από μέλη του ΟΤΕ που αποφάσισαν την κατακύρωση, ενώ γνώριζαν το αναληθές της ψευδούς βεβαιώσεως περί του ότι οι προσφορές ήταν επωφελείς). 5) Ψευδορκία μάρτυρα, που φέρεται ότι έγινε από τον τότε διευθυντή Κέντρων του ΟΤΕ Μπίλη Ευριπίδη, κατά την εξέτασή του ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Λ. Καράμπελα και 6) Δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση και συνέργεια σ' αυτήν, σε συνδυασμό με τον Ν. 1608/50 (κακουργήματα).

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία έχει ενσωματωθεί και το υλικό της προκαταρκτικής έρευνας του εισαγγελέα Λ. Καράμπελα για την προμήθεια ψηφιακών παροχών μέσα στο 1995.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα ψηφιακά (1996-05-31 00:00:00.0)
Ολομέλεια Εφετείου και ποινική δίωξη, ζητά ο εισαγγελέας (1996-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ