Κυριακή 19 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Καταγγελίες της αντιπολίτευσης

ΤΙΡΑΝΑ. -

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίστηκε τις τελευταίες μέρες στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας, καθώς το κόμμα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κατήγγειλε την κυβέρνηση Μπερίσα ότι παρεμπόδισε, μέσω των αστυνομικών αρχών, τις προεκλογικές του εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ένας υποψήφιος και ένας δημοσιογράφος, ο οποίος τον συνόδευε, δέχτηκαν επίθεση από ένστολο αστυνομικό, υπόθεση για την οποία ασκήθηκε δίωξη.

Μιλώντας για τις πρακτικές της πολιτείας, και ειδικά των αστυνομικών αρχών, έναντι της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νερίταν Τσέκα τόνισε ότι "δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα", και ακόμη ότι δεν περιμένει να υπάρξει ικανοποιητική συνεργασία εκ μέρους των αρχών.

Την ίδια ώρα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξακολουθεί να κατηγορεί το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τους εκλογείς και να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στην προεκλογική περίοδο.

Οι εκλογές της Αλβανίας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μάη, φαίνεται ότι θα διεξαχτούν σε κλίμα έντασης και αλληλοκατηγοριών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ