Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Καταργείται η επετηρίδα της αρχαιότητας

Νέο καθεστώς στις εξελίξεις και τις προαγωγές των μονίμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων καθιερώνει το νομοσχέδιο, που χτες έδωσε στη δημοσιότητα, ταυτόχρονα με την κατάθεσή του στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης.

Βασικές αρχές του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση της επετηρίδας της αρχαιότητας ως βασικού κριτήριου για την εξέλιξη ενός αξιωματικού και η εξασφάλιση της παραμονής στην υπηρεσία αξιωματικών,που με το ισχύον καθεστώς αποστρατεύονταν σε περίπτωση προαγωγής νεοτέρων τους. Οπως είπε ο υπουργός Αμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με τις νέες ρυθμίσεις εξασφαλίζεται η ταχύρυθμη εξέλιξη των αξιωματικών με αξιοκρατικά κριτήρια, ώστε ικανά στελέχη να μπορούν να ανέβουν στην ιεραρχία. Αυτό γίνεται με την κατάργηση της επετηρίδας της αρχαιότητας, που με το ισχύον καθεστώς συνοδεύει τον αξιωματικό από την εισαγωγή του στη στρατιωτική σχολή, και την αντικατάστασή της από ένα σύστημα αξιολόγησης των στελεχών με δυνατότητα πρόσβασης από τον ενδιαφερόμενο.

Οσον αφορά τις μεταθέσεις των αξιωματικών, θέμα που είχε πάρει διαστάσεις πρόσφατα με την αποκάλυψη λειτουργίας στο υπουργείο Αμυνας κυκλώματος εμπορίας μεταθέσεων, το νομοσχέδιο προβλέπει ορισμένες γενικές ρυθμίσεις περί αντικειμενικών κριτηρίων, που θα πρέπει όμως να εξειδικευτούν με Προεδρικά Διατάγματα που θα εκδοθούν στο μέλλον.

Σχετικά με τα άλλα νομοσχέδια, που κατά καιρούς έχει εξαγγείλει ο Γερ. Αρσένης, για το μεν ένα που αφορά τη στρατιωτική θητεία, όπως δήλωσε ο ίδιος, ακόμα συνεχίζονται οι συζητήσεις και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα, ενώ το νομοσχέδιο περί παλλαϊκής άμυνας το παρέπεμψε για αργότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ