Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το γυαλί ήδη ράγισε

Η επόμενη μέρα της επεισοδιακής συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, που πιστοποίησε τη διάσταση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος, βρήκε τις δύο πλευρές να χαράσσουν τα επόμενα βήματά τους. Η Ρηγίλλης εμμένει στην προειδοποίηση ότι μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη δε θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις, ενώ τα Μητσοτακικά στελέχη διαμηνούσαν ότι δε θα κάνουν πίσω στην κριτική τους, περιμένοντας και τις εξελίξεις που θα προκύψουν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σ. Κούβελας με δήλωσή του επέμεινε στις προχτεσινές του καταγγελίες για παρακολούθηση βουλευτών από το μηχανισμό της Ρηγίλλης και κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι χωρίζει τα στελέχη σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς "που πάντα έχουν δίκιο ό,τι και εάν πουν, όπως π.χ. ο Π. Παυλόπουλος, και σε εκείνους που πάντα έχουν άδικο".

Από την πλευρά του, ο Β. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν ασκεί τεκμηριωμένη κριτική και κάλεσε τον Μ. Εβερτ "να αποδεσμεύσει το κόμμα" από τέτοια φαινόμενα. "Στη ΝΔ υπάρχει πράγματι πρόβλημα", είπε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, αλλά προειδοποίησε ότι "όποιος προσπάθησε να διασπάσει τη ΝΔ, είτε πολιτικά χάθηκε είτε γύρισε μετανιωμένος με το κεφάλι σκυμμένο".

Ο Γ. Βουλγαράκης είπε ότι υπάρχει θέμα ψυχικής ενότητας στο κόμμα, ενώ ο Ν. Ζαφειρόπουλος υπογράμμισε ότι την ευθύνη για την άρση του αδιεξόδου την έχει ο πρόεδρος του κόμματος.

Από την πλευρά του, το στέλεχος της ΝΔ Τάσος Εγγλέζος, που κατηγορήθηκε από τον Σ. Κούβελα ότι παρακολουθούσε βουλευτές του κόμματος, με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ διέψευσε την καταγγελία και δήλωσε ότι πρόκειται για "συκοφαντία και σπίλωση προς το πρόσωπό του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ