Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ικανοποιητική σύμβαση διεκδικούν οι λογιστές

Παλλογιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας,πραγματοποίησαν την Τρίτη το απόγευμα, στην Εργατική Εστία, οι Ενώσεις Λογιστών Αθήνας και Πειραιά, με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ). Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη τη χώρα.

Το κύριο θέμα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ήταν η Συλλογική Σύμβαση των λογιστών για το 1996, που έχει "βαλτώσει", εξαιτίας της εργοδοτικής αδιαλλαξίας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις απορρίπτουν όλα τα αιτήματα της ΠΟΛ και προτείνουν διετή σύμβαση με αυξήσεις 8,5%, συν τη ρήτρα του πληθωρισμού τον πρώτο χρόνο, ενώ για το δεύτερο μόνο τον πληθωρισμό. Για μονοετή σύμβαση εργασίας, που είναι αίτημα της ΠΟΛ, προτείνουν αυξήσεις 7,5% σε δύο δόσεις...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες οργανώσεις των λογιστών, μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί, προκειμένου να υπογραφεί τελικά η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Αθήνας Κ. Μπότσης,σχολιάζοντας το πρόβλημα, τόνισε: "Οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση καθυστέρησαν εξαιτίας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού οι εργοδότες επέμεναν να υπογραφεί πρώτα. Θεωρώ τις προτάσεις της εργοδοσίας απαράδεκτες. Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να πιέσουμε δυναμικά για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για τη σύμβαση του 1996".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ