Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην αποβιομηχάνιση

Παμπατραϊκό πανεργατικό συλλαλητήριο, ενάντια στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία, πραγματοποιείται σήμερα στις 7μμ - με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας - μπροστά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης, να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο, απευθύνει - με ανακοίνωσή της - η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Η διάλυση της παραγωγικής βάσης - σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής - η μετατροπή της πόλης σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και υπηρεσιών, δημιουργεί ερήμους ανεργίας και υποαπασχόλησης. Η ανεργία - συνεχίζει - ξεπέρασε το 30% και αυτό παρά την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την πλήρη ανάπτυξη όλων των μορφών μερικής απασχόλησης, ενώ το πρόσφατο κλείσιμο και η μεταφορά στη Βουλγαρία της επιχείρησης ΜΑΝΟΥΣΟΣ,καθώς και οι συνεχιζόμενες απολύσεις στο εργοστάσιο ΣΑΚΑΛΙΔΗ δημιουργούν νέες στρατιές ανέργων, δίπλα στους απολυμένους της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", του "Λαδόπουλου" κ.ά.

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους "να απαντήσουν τώρα αγωνιστικά και να διεκδικήσουν άλλη πολιτική προοδευτικής ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων. Να διαμορφώσουν μέτωπο πάλης ενάντια στα μονοπώλια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να ανατρέψουν τους αρνητικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς συσχετισμούς, για την ανάπτυξη ενός συντονισμένου αγώνα, ολόκληρης της εργατικής τάξης".

Ερώτηση του ΚΚΕ

Τρία χρόνια παραμένει κλειστό το εργοστάσιο της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στην Πάτρα, παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του πρώην πρωθυπουργού για την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Στο πρόβλημα αυτό, αναφέρεται επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕΔ. Κουμπούρη,που κατατέθηκε στη Βουλή και απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής, το εργοστάσιο της Πάτρας απασχολούσε 3.000 εργαζόμενους, ενώ σήμερα απασχολεί για συντήρηση μόλις 520 άτομα και αυτά για 4 ώρες τη μέρα και με 72.000 δραχμές, μηνιαίο μισθό.

Τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η επιχείρηση στην ανάπτυξη όλου του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, ο βουλευτής ερωτά την υπουργό: Γιατί δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς για τη λειτουργία της; Επίσης τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λειτουργία της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", ώστε να αποτελέσει κορμό στήριξης για την ανάπτυξη μιας κλαδικής πολιτικής προς όφελος της ελληνικής οικονομίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ