Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η πανναυτεργατική συγκέντρωση

Στις 10 π.μ. στην Ακτή Μιαούλη καλούν τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες τα σωματεία τους. Η πλειοψηφία της ΠΝΟ προκαλεί, προχωρώντας άρον άρον στο "κλείσιμο" των συλλογικών συμβάσεων, συνεργώντας στα σχέδια των εφοπλιστών

Σήμερα πραγματοποιείται η πανναυτεργατική συγκέντρωση των ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων στις 10 το πρωί στην Ακτή Μιαούλη,ενώ νέα πρόκληση αποτελεί για τους ναυτεργάτες η συμφωνία της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την Ενωση Επιβατηγών Τουριστικών πλοίων για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα τουριστικά πλοία με ποσοστό αύξησης 9% και χωρίς να ικανοποιηθεί κανένα άλλο αίτημα των ναυτεργατών! Η συμφωνία αυτή έρχεται μια μόλις μέρα μετά την υπογραφή της εξίσου κατάπτυστης συμφωνίας για τη σύμβαση των εργαζομένων στα ποντοπόρα πλοία!

Με την απαράδεκτη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και της Ενωσης Επιβατηγών Τουριστικών δε συμφώνησαν η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",οι Οικονομικοί Αξιωματικοί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.Οι ενώσεις ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" καταγγέλλουν, για άλλη μια φορά, τη στάση της ΠΝΟ και υπογραμμίζουν ότι η απάντηση θα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με οποιαδήποτε μορφή και με απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι δυο ναυτεργατικές ενώσεις καλούν την ΠΝΟ να εξαγγείλει, μετά από σύγκληση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 7 και 8 του Ιούνη, οπότε αναμένεται η εκ νέου άφιξη του "Μάρκο Πόλο".

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"Γ. Μανουσογιαννάκης μάς δήλωσε σχετικά: "Η τυχοδιωκτική και "άρον άρον" διαδικασία που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ για το κλείσιμο των συλλογικών συμβάσεων, καταδεικνύει την απόφασή της να συνεργήσει στην εξόντωση των ναυτεργατών. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αποφύγει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προταθεί, κλείνοντας συμβάσεις κάτω και από τον επίσημο πληθωρισμό. Οι ναυτεργάτες και οι συνταξιούχοι θα δώσουν σήμερα την απάντησή τους με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανναυτεργατική συγκέντρωση και με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από τη θέληση και την υπονομευτική τακτική της πλειοψηφίας της ΠΝΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ