Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στην ΠΥΡΚΑΛ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας - με απόφαση του σωματείου - πραγματοποιώντας τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10πμ ως τη 1μμ) και συγκέντρωση στις 11πμ μπροστά στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στον Υμηττό, διαμαρτυρόμενοι για τον οικονομικό και παραγωγικό "στραγγαλισμό", στον οποίο οδηγεί η κυβέρνηση την επιχείρηση.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η εξόφληση των μισθών Απρίλη καταβλήθηκε στους εργαζόμενους μόλις δυο - τρεις μέρες πριν, ενώ ακόμα τούς οφείλονται οι μισθοί Μάη. Ταυτόχρονα, εκκρεμεί η αίτηση της διοίκησης της εταιρίας για χρηματοδότηση με 5 δισ. δραχμές, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών και παραγωγικών αναγκών της για φέτος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, αν τα χρήματα αυτά δεν καταβληθούν μέχρι τις 20 Ιούνη, η επιχείρηση δε θα μπορεί να εκπληρώσει το στόχο της για υλοποίηση παραγγελιών, ύψους 15 δισ. δραχμών.

Παρά την οξύτητα των προβλημάτων, ο αρμόδιος υπουργός Αμυνας, Γερ. Αρσένης,σε συνάντηση που είχε την περασμένη βδομάδα με αντιπροσωπεία των σωματείων και απ' τα τρία εργοστάσια (Υμηττός, Ελευσίνα, Λαύριο), είπε απλώς ότι θα τα εξετάσει και παρέπεμψε την οποιαδήποτε λύση για τον Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ