Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη γραφείων απ' τους νεφροπαθείς

Ο Γρ. Σολωμός υποσχέθηκε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Επρεπε να προχωρήσουν χτες σε κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη οι νεφροπαθείς, για να καλύπτει το ίδρυμα εκ νέου τα νοσήλια για τις απαραίτητες μηνιαίες εξετάσεις τους στα εξειδικευμένα νεφρολογικά κέντρα των νοσοκομείων. Το ΙΚΑ είχε περικόψει τα ανάλογα κονδύλια για λόγους οικονομίας και οι νεφροπαθείς ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν στην ουρά των ιατρείων του ΙΚΑ, όπως συμβαίνει στις εξετάσεις ρουτίνας.

Χτες, δεκάδες νεφροπαθείς - μέλη του συλλόγου Β. Ελλάδας κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους 15 της Θεσσαλονίκης από τις 6:30 - 9 π.μ., με αίτημα την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΙΚΑ, Γρ. Σολωμό, αποχώρησαν αφού έλαβαν τη δέσμευση πως θα ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους. "Δεν αρνούμαστε τα ιατρεία του ΙΚΑ, αλλά οι νεφροπαθείς έχουν ιδιαίτερες και άμεσες ανάγκες και ειδικά οι μεταμοσχευμένοι, τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Ευθύμης Σχίζας. Το ΙΚΑ έχει πόρους και αν θέλει η διοίκησή του μπορεί να τους βρει". Ο Ευθ. Σχίζας δήλωσε ακόμα ότι δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στους νεφροπαθείς από την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Στη Θεσσαλονίκη έρχονται περίπου 500 νεφροπαθείς από όλη τη Β. Ελλάδα για αιμοκάθαρση και υπάρχουν και 100 μεταμοσχευμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ