Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στην Πανεπιστημιούπολη, 19 - 22 Σεπτέμβρη

Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, 6 - 7 Ιούλη, στη Θεσσαλονίκη

"Η νεολαία καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό και αγωνίζεται για την ειρήνη, τα δικαιώματά της, το σοσιαλισμό" είναι το σύνθημα του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, που φέτος θα φιλοξενηθεί στους αθλητικούς χώρους της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από τη φοιτητική εστία των Ιλισίων (ΦΕΠΑ). Οπως ανακοίνωσε χτες η Επιτροπή του Φεστιβάλ, οι κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν το τετραήμερο Πέμπτη 19 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη και θα αποτελέσουν την κορύφωση μιας πλούσιας και πολύμορφης προφεστιβαλικής δραστηριότητας που θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την προφεστιβαλική δραστηριότητα, η Επιτροπή για το 22ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" τονίζει ότι "οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις για το 22ο Φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία από τους χώρους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Μέσα στον Ιούνη θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις στις συνοικίες και τις γειτονιές των μεγάλων πόλεων. Στη θεματολογία των εκδηλώσεων ξεχωρίζουν τα ζητήματα της ειρήνης, των εργασιακών δικαιωμάτων, της παιδείας, ενώ πολλές εκδηλώσεις επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον αθλητισμό, τα ναρκωτικά, το περιβάλλον κ.ά.

Σημαντικό στοιχείο αυτών των εκδηλώσεων θα είναι η ανάδειξη της νεανικής συλλογικής δράσης και της πολιτιστικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν δεκάδες νεανικά μουσικά συγκροτήματα και πολιτιστικές ομάδες. Θα οργανωθούν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις βιβλίου, αθλητικά τουρνουά και πρωταθλήματα, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου".

Σταθμός στην προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ αποτελεί η πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει κατασκήνωση ειρήνης στο Δήμο της Επανωμής και εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Στόχος αυτής της κινητοποίησης είναι να εκφραστεί αγωνιστικά η απαίτηση της ελληνικής νεολαίας να μην εγκατασταθεί στη χώρα μας η ΝΑΤΟϊκή πολυεθνική δύναμη ταχείας επέμβασης και να δυναμώσει ο αγώνας για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ