Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

Δίωρη συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη για το θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής είχε χτες το πρωί 17μελής επιτροπή φορέων του Δήμου Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής.

Οπως δήλωσαν αργότερα και οι δύο πλευρές, η συζήτηση δεν περιστράφηκε καθόλου γύρω από το ακανθώδες ζήτημα της χωροθέτησης της μιας ΟΕΔΑ στην περιοχή της Κερατέας, επειδή δεν είχε γίνει ακόμη επίσημα η παράδοση στον υπουργό της σχετικής μελέτης από τη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ. Πάντως, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχει νέα συνάντηση μαζί τους, ενώ δήλωσε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά σημεία σχετικά με τον ευρύτερο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Χτες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατέας, με δεδομένο ότι η Κερατέα περιλαμβάνεται στη μελέτη που παραδόθηκε από τον ΕΣΔΚΝΑ στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων. Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεδρίαζε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να μεθοδεύσει τις κινητοποιήσεις αυτές μέσα στις προσεχείς μέρες.

  • Στη δικαιοσύνη είναι αποφασισμένος να καταφύγει ο Δήμος Αυλώνα, προσβάλλοντας ως παράνομη τη μελέτη του Παρασκευόπουλου, που ενέκρινε προχτές το ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ. Ηδη ο αγώνας του δήμου και των κατοίκων για να αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ηγεσίας του ΕΣΔΚΝΑ, ώστε να γίνει χωματερή στην περιοχή τους, έχει πάρει τη δικαστική οδό, καθώς, όπως είπε στο "Ρ" ο δήμαρχος Αυλώνα Δημήτρης Κυριακού, έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος σε δικηγορικό γραφείο.

Ο δήμος θα "ρίξει" όλο του το βάρος στο δικαστικό αγώνα και τουλάχιστον για το άμεσο χρονικό διάστημα δεν προτίθεται να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ