Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών

Νέος κύκλος τρομοκράτησης των αγροτών ανοίγει στο νομό αυτό, με μαζικές κλήσεις σε ανάκριση, για τις περσινές κινητοποιήσεις

Επεκτείνει η κυβέρνηση την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών, μέσω των δικαστικών διώξεων και των κλήσεων σε ανάκριση, αντί να σταματήσει αμέσως το "σίριαλ" της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων.

Ετσι, μετά τις Σέρρες, τη Μαγνησία και τη Λέσβο, σειρά παίρνει τώρα η Αιτωλοακαρνανία, όπου οι αστυνομικές αρχές, αρχίζουν να καλούν από σήμερα σε ανάκριση αγρότες του νομού αυτού για τη συμμετοχή τους στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις. Βέβαια, η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η γνωστή: Παρακώλυση συγκοινωνιών. Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ δεν έχειπεράσει πολύς καιρός που τελείωσαν οι δίκες στην Αιτωλοακαρνανία για παλαιότερα αγροτικά συλλαλητήρια και στις οποίες οι κατηγορούμενοι αγρότες είχαν αθωωθεί πανηγυρικά.

Την απαράδεκτη πρακτική απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, την οποία μεθοδεύει η κυβέρνηση, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων. Στην ανακοίνωσή της επίσης η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζει την υποστήριξή της στους διωκόμενους αγρότες, ενώ τονίζει ότι οι μαζικές δικαστικές διώξεις των αγροτών καιοι βαριές και αστήρικτες κατηγορίες, δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται οι πιο αυταρχικές μεθοδεύσεις για να καμφθεί η αγωνιστική αντίσταση των αγροτών. Στα πλαίσια αυτά η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, καλεί όλους τους αγρότες να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ακόμα πως τα δικαστήρια και οι ανακρίσεις, αντί να τρομοκρατήσουν τους αγρότες, θα τους συσπειρώσουν και θα μαζικοποιήσουν τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ