Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραδέχεται ατασθαλίες η ΑΤΕ

Ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρίες της ΑΤΕ παραδέχεται ο διοικητής της Τράπεζας Δ. Κανελλόπουλος, σε δελτίο Τύπου που έδωσε, εσπευσμένα, χτες στη δημοσιότητα.

Στο ζήτημα αυτό, το οποίο είχε επισημάνει χτες ο "Ρ", ο πρόεδρος της ΑΤΕ αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των τακτικών ετήσιων ελέγχων, που διενεργήθηκαν από ορκωτούς λογιστές στην "Αγροτική Ζωής", διαπιστώθηκαν ορισμένες... παρατυπίες και παραλείψεις από υπηρεσιακά στελέχη και ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών. Οσον αφορά την περίπτωση της "Αγροτικής Ασφαλιστικής", ο διοικητής της ΑΤΕ αναφέρει πως δε σημειώθηκαν διαχειριστικές ατασθαλίες στο παρελθόν, αλλά... ανεπιτυχείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και τα στελέχη της εταιρίας, που φέρουν την ευθύνη, παραπέμπονται στο Πειθαρχικό. Επίσης, για την "ΑΤΕ Κάρτα", αναφέρει πως διεξάγεται έλεγχος, επειδή ανανεώθηκε το ΔΣ της εταιρίας αυτής.

Βέβαια, ο διοικητής της ΑΤΕ, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες, "ξέχασε" να αναφέρει πόσα χρήματα χάθηκαν λόγω των ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης, που έγιναν τα τελευταία χρόνια, στις θυγατρικές του Ομίλου της ΑΤΕ. Ωστόσο, όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το 1 δισ. δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ