Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σε "ηλεκτρονικό φακέλωμα" των φορολογουμένων, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με δεδομένη την τεράστια φοροδιαφυγή, που αντί να περιοριστεί συνεχώς αυξάνεται - κυρίως λόγω της εμμονής της κυβέρνησης να διατηρεί άθικτο τον αντιλαϊκό και φορομπηχτικό χαρακτήρα του ισχύοντος φορολογικού συστήματος - το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να ξεκινήσει διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των εικονικών συναλλαγών.Στα πλαίσια αυτά, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αρχίζει τη διασταύρωση των στοιχείων συγκεντρωτικών καταστάσεων που έχουν υποβάλει οι προμηθευτές με άλλα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι αγοραστές.

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ: Μόνο στα φιστίκια που παράγονται στην Αίγινα μπορεί να χρησιμοποιείται η ονομασία "φιστίκια Αιγίνης". Αυτό προβλέπεται σε αγορανομική διάταξη που εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης (τομέας εμπορίου) και διευκρινίζεται ότι ούτε παρεμφερής ονομασία μπορεί να χρησιμοποιείται που να περιλαμβάνει το τοπωνύμιο, όπως για παράδειγμα "φιστίκια ποικιλίας Αίγινας". Η αναγραφή της γενικής επωνυμίας του είδους και του μέρους προέλευσης δεν είναι υποχρεωτική για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν τόσο για το προσυσκευασμένο προϊόν, όσο και για το προϊόν που διατίθεται χύμα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ερευνα για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" μέσω του Χρηματιστηρίου διενεργούν οι χρηματιστηριακές αρχές κατόπιν εντολής του 9ου ειδικού ανακριτή Γ. Ταμβακάκη.Στην υπόθεση φέρεται αναμειγμένος πρώην διευθυντής της XXIII Διεύθυνσης Τουρισμού της ΕΕ, ο οποίος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για οικονομικές ατασθαλίες, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από τη θέση του και να φυλακιστεί. Η έρευνα διεξάγεται "στο σκοτάδι", καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχουν στους φακέλους των χρηματιστηριακών εταιριών κωδικοί πελατών τους, που να αντιστοιχούν στο ως άνω πρόσωπο ή σε στενούς συγγενείς του. Ο ανακριτής, δρώντας σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, διέταξε την έρευνα κατόπιν υπόνοιας ότι έγινε προσπάθεια "νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ: Υπέρ της κατάργησης της βενζίνης σούπερ μέσα στα επόμενα χρόνια τάσσεται η Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει ότι η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλες προτάσεις που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια η Ενωση, αποτελεί πάγια θέση των πρατηριούχων για τη μείωση - όπως υποστηρίζει - των ρύπων. Εκφράζει, όμως, την αντίθεσή της σε ό,τι αφορά την πρόσθεση μολύβδου στην αμόλυβδη βενζίνη ως μη ενδεδειγμένη, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπομπές καυσαερίων είναι περισσότερο καρκινογόνες, όταν το αυτοκίνητο δε διαθέτει καταλύτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αποδείξεις οι αγορές μέχρι 300 ευρώ (2010-07-07 00:00:00.0)
Φταίνε οι φόροι για τις τιμές (2010-06-09 00:00:00.0)
Ακριβότερα 130 ευρώ ο τόνος! (2008-10-14 00:00:00.0)
Κλειστά τα βενζινάδικα (2006-03-30 00:00:00.0)
Αλλάζει ο τρόπος αναγραφής των τιμών (2005-01-04 00:00:00.0)
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων (1996-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ