Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ περίπου 70 μελών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού, μεταξύ των οποίων κι ο πρόεδρός του, στην Αγκυρα, επαναφέρουν με τον πιο έντονο τρόπο στην πολιτική σκηνή το θέμα της ελευθερίας των κομμάτων στην Τουρκία (σελίδα 10).

ΑΝΕΡΓΗ ήταν ολόκληρο το χρόνο, αλλά ποιος νοιάζεται γι' αυτό. Αντίθετα, η εφορία, κινούμενη προφανώς στα πλαίσια των οδηγιών της κυβέρνησης, έκρινε πως η συμμετοχή της σε κάποια έκτακτα σεμινάρια κοπτικής - ραπτικής τη μετέτρεψε σε ελεύθερο επαγγελματία, της καταλόγισαν αστρονομικά για την περίπτωσή της εισοδήματα και την καλούν να πληρώσει φόρους, βάσει των "αντικειμενικών κριτηρίων" (σελίδα 12).

ΠΑΝΩ από 50 δισ. δραχμές από μειωμένη παραγωγή και απροσδιόριστο ποσό από την υποβάθμιση της ποιότητας του λαδιού θα χάσουν οι παραγωγοί, γιατί με ευθύνη του υπουργείου Γεωργίας καθυστέρησε το πρόγραμμα δακοκτονίας (σελίδες 14-15).

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα θέματα των Μαθηματικών της Δ Δέσμης, όπως τις έδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (σελίδα 16).

ΣΕ ΑΓΩΝΑ κατά των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της κυβέρνησης καλεί όλους τους Πειραιώτες το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", που διοργανώνει αύριο συγκέντρωση (σελίδα 17).

ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ των παρατάξεων του δικομματισμού, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είναι οι αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔΟΕ κομμένες "στα μέτρα" του υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλει η ΔΕΕ, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε πάλη για αλλαγή των συσχετισμών (σελίδα 17).

ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ στάση που τηρεί ο Δήμος Αθηναίων ως προς τη διακίνηση των πληροφοριών και των ιδεών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" (σελίδα 20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ