Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ
Φέρνουν το πόλεμο ξανά στη Βοσνία

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η απαίτηση του Αμερικανού απεσταλμένου Ρ. Χόλμπρουκ σχετικά με τη σύλληψη των Κάρατζιτς και Μλάντιτς και ακόμα περισσότερο η αξίωσή του για απαγόρευση του μεγαλύτερου κόμματος των Σερβοβόσνιων, αποτελεί μια νέα, πρωτοφανή κλιμάκωση της εκστρατείας εξόντωσης των Σέρβων της Βοσνίας. Οι ενέργειες αυτές φέρνουν τον πόλεμο ξανά στη Βοσνία, καταπατούν κατάφωρα κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. Είναι ακόμα αντίθετες και με τις ολέθριες συμφωνίες του Ντέιτον.

Η υλοποίηση των αξιώσεων των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, σημαίνει, όπως επανειλημμένα είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ, καταπάτηση κάθε ίχνους δημοκρατικών δικαιωμάτων και επιβολή αντιλαϊκών και αυταρχικών καθεστώτων.

Γι' αυτό και πρέπει να συναντήσουν την πιο αποφασιστική αντίσταση, όχι μόνο όσων ανησυχούν για την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και του κάθε εργαζόμενου.

Το ΚΚΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις μεθοδεύσεις αυτές, όπως και να σταματήσει κάθε ενέργεια νομοθετικής ρύθμισης ή άλλη που να διευκολύνει τις συλλήψεις και τα "φερμπότεν" του ΝΑΤΟ στη Βοσνία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ