Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτος χρόνος χωρίς αύξηση

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων Μετάλλου

Τρία χρόνια έχουν να πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι του Μετάλλου, καθώς η κυβέρνηση απαντά αρνητικά στο αίτημά τους για χορήγηση αύξησης 6.000 δραχμών μηνιαίως, με το επιχείρημα ότι το Ταμείο δεν έχει χρήματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Σωματείων Μετάλλου καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά τους, καθώς και το αίτημα της ΠΟΕΜ για νομοθέτηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, όπως στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, ώστε το Ταμείο να μαζέψει τα 70 δισ. που βρίσκονται στα χέρια εργοδοτών και όχι στο ΕΤΕΜ. "Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, στηριζόμενη στο πρόγραμμα σύγκλισης και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, υπονομεύει τα ασφαλιστικά ταμεία - τονίζεται στην ανακοίνωση. Στόχος τους είναι η παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων και αντί συντάξεις να μας δίνουν επίδομα απορίας. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε θα γίνουμε απόντες, θα αγωνιστούμε για συντάξεις και από το ΕΤΕΜ και από το ΙΚΑ, για να μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι".

Οι συνταξιούχοι Μετάλλου καλούν την ΠΟΕΜ να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, για να μην περάσουν τα σχέδια των βιομηχάνων και της κυβέρνησης για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Ακόμη, καλούν όλους τους συνταξιούχους Μετάλλου να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, "ώστε σύντομα να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σ' αυτούς που βάζουν εμπόδια στα δικαιώματά μας, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ