Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθαιρέσεις και κόντρες στον ΕΟΤ
  • Καθαιρέθηκαν τέσσερα στελέχη του Οργανισμού
  • Για διασυρμό συναδέλφων τους κάνουν λόγο οι Σύλλογοι των Υπαλλήλων στον ΕΟΤ

Σε νέα φάση εισέρχονται οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον ΕΟΤ, μετά τη χτεσινή απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού και του υπουργείου Ανάπτυξης να αντικαταστήσει τέσσερις επικεφαλής υπηρεσιών, επικαλούμενη ουσιαστικά οικονομικές ατασθαλίες. Αντίθετος με τις αλλαγές των συγκεκριμένων προσώπων δηλώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ, που κάνει λόγο για "διασυρμό συναδέλφων".

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου του ΕΟΤ, καθαιρούνται από τις θέσεις τους και μετακινούνται σε χαμηλότερα κλιμάκια ο διευθυντής Εκμετάλλευσης Γ. Στράτος,ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Ασημακόπουλος και οι προϊστάμενοι των τμημάτων ΙΔ/4 Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Εμμ. Ξανθάκης και ΙΔ/2 Εμμέσου Εκμετάλλευσης Ν. Κουτσολιάκος.Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο διευθυντής Εκμετάλλευσης έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του από τον ΕΟΤ για λόγους δεοντολογίας. Τις παραπάνω θέσεις καταλαμβάνουν αντίστοιχα οι Π. Λύτρα, Η. Αναστασίου, Ν. Αγγελής και Αθ. Μαμουρίδης.

Οι αποφάσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, γίνονται σε "υλοποίηση σχετικών εξαγγελιών της Β. Παπανδρέου για αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων κτισμάτων, μη είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών προς τον Οργανισμό και ανανεώσεις συμβάσεων που δεν έγιναν με το σωστό τρόπο".

Σημειώνεται ότι οι Σύλλογοι των Εργαζομένων από την πρώτη στιγμή είχαν σημειώσει πως στον ΕΟΤ πράγματι υπάρχει πρόβλημα, αφού η ασκούμενη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν μετατρέψει τον Οργανισμό σε θερμοκήπιο σκανδάλων. Παράλληλα ωστόσο ζητούσαν "να μην καούν μαζί με τα χλωρά και τα ξερά" και να μη διασυρθούν συνάδελφοί τους, αλλά οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα σκάνδαλα και τις παρατυπίες. Χτες, μάλιστα το πρωί με ανακοίνωσή πρόβαλαν δύο αιτήματα: Πρώτον, απαίτησαν την απομάκρυνση του γγ του ΕΟΤ Β. Κουρτέση και δεύτερον, ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην αφήνει να αιωρούνται οι κατηγορίες που εξαπέλυσε η Β. Παπανδρέου, αλλά να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι.

Κόντρα Κουρτέση - υπαλλήλων

Στο μεταξύ, τα προεδρεία των συλλογικών ενώσεων των υπαλλήλων στον Οργανισμό επισκέφτηκαν χτες το απόγευμα στο γραφείο του τον γγ του ΕΟΤ Β. Κουρτέση (του οποίου την απόλυση ζήτησαν για μια ακόμα φορά στη χτεσινή τους συνέλευση), προκειμένου να τους δοθούν εξηγήσεις και αποδείξεις, που τελικά δεν έκαναν αποδεκτές, για το σκεπτικό της αποπομπής των ως άνω προσώπων. Μιλώντας στο "Ρ", σημείωσαν ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί, με τον τρόπο που γίνονται, είναι πέρα για πέρα επιπόλαιοι και δε βοηθούν στην πραγματική επίλυση των προβλημάτων του τουρισμού.

Απαντώντας, ο γγ επισήμανε πως το ΔΣ του ΕΟΤ, κατόπιν εισήγησης του ίδιου και της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,αποφάσισε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για όλες τις διαπιστωθείσες παρατυπίες. Οι ΕΔΕ θα διενεργηθούν σε τρεις άξονες: Τις δαπάνες συντήρησης, τις μονάδες αυτεπιστασίας και τις συμβάσεις εκμίσθωσης ή και παραχώρησης που έγιναν για το τμήμα της παραλίας από το Φλοίσβο μέχρι το Σούνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ