Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποιον υποστηρίζουν;

Προχτές ο υπουργός Υγείας Αν. Πεπονής δήλωσε ότι μένει αμετακίνητος όσον αφορά την αναθεώρηση της σύμβασης για το νοσοκομείο των Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης με τους δωρητές αδερφούς Παπαγεωργίου, τουλάχιστον όσον αφορά τη διοίκηση και τη διαχείριση των οικονομικών του. Επίσης ο υπουργός έδωσε σημεία από έκθεση επιτροπής, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι δωρητές κάθε άλλο παρά δωρεές έκαναν για το καλό των Θεσσαλονικέων.

Ομως χτες η συνέντευξη Τύπου των επιχειρηματιών - στην οποία οι επιχειρηματίες επέμεναν να έχουν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο - πλαισιώθηκε από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη (Στ. Παπαθεμελής, Λ. Κωνσταντινίδης και Γ. Κύρκος), ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Τζιτζικώστας.

Τη σύμβαση για τη δωρεά ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη συνδρομή και του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, οι παρόντες χτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμμένουν στην τότε ψήφο του κόμματός τους και δε συμμερίζονται τις ανησυχίες του σημερινού υπουργού Υγείας;

Οχι, βέβαια, πως η πρόταση του Αν. Πεπονή είναι η αρτιότερη, αλλά εν πάση περιπτώσει έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να εκχωρείται εν λευκώ η διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Βέβαια, σήμερα ο υπουργός έχει συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα φανεί αν θα επιμείνει μέχρι τέλος στην απόφασή του.

Δεν ξέρουμε αν στη συνάντηση αυτή θα παρευρεθούν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τίνος το μέρος θα πάρουν.

Πάντως οι δωρεές στην υγεία, πέρα από τις άλλες παρενέργειες, φαίνεται να καίνε και γούνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ