Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συντελείται ένα έγκλημα

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Κάρυστο, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τους θανάτους των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας στις τουρκικές φυλακές.

"Επειδή αυτή τη στιγμή πληροφορήθηκα και τον 8ο θάνατο στην Τουρκία απεργού κρατουμένου, νιώθω πραγματικά την ανάγκη να σημειώσω ότι μπροστά στα μάτια της τουρκικής και της ελληνικής και της παγκόσμιας κοινής γνώμης συντελείται ένα έγκλημα.Κάποτε τους πολιτικούς κρατουμένους τους εκτελούσαν. Σήμερα τους εκτελούν με την πλήρη αδιαφορία στην Τουρκία, διότι η απεργία πείνας γίνεται λόγω των τραγικών συνθηκών διαβίωσης και σε πάρα πολλές περιπτώσεις της παράνομης κράτησης.

Ξέρω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει την αντίθεσή της με αυτή την εξέλιξη και η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που εμείς ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι να παρέμβει ενεργητικά στους διεθνείς οργανισμούς, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στην ΕΕ, στον ΟΗΕ για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δεν αρκεί η διαμαρτυρία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δύναμη να ζητήσει έκτακτη σύγκληση, να ασκήσει το ρόλο της σαν χώρα - μέλος της ΕΕ και να ζητήσει να παρθούν μέτρα κατά της Τουρκίας, όχι κατά του τουρκικού λαού. Και υπάρχουν πολλά όπλα για να πιεστεί η Τουρκία. Να πάρει ενεργητικά μέτρα.

Επίσης, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, αντιπροσωπεία βουλευτών από όλα τα ελληνικά κόμματα να πάει στην Τουρκία.Καλό θα ήταν η ελληνική αντιπροσωπεία να ζητούσε από όλα τα Κοινοβούλια των χωρών - μελών της ΕΕ να πάνε αντίστοιχες αντιπροσωπείες στην Τουρκία, ώστε όλες μαζί οι εθνικές κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση. Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που μπορεί να συνετίσουν τον Ερμπακάν, την κ. Τσιλέρ, την ηγεσία της Τουρκίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ