Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλεί με επιδρομές στις φυλακές!

ΑΓΚΥΡΑ .-

Με επιδρομές στο εσωτερικό των φυλακών απειλεί τώρα η τουρκική κυβέρνηση τους πολιτικούς κρατούμενους, που συνεχίζουν την απεργία πείνας η οποία έχει, πλέον, μετατραπεί σε απεργία θανάτου. Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Σεβκέτ Καζάν κατηγόρησε (!) τους 2.000 Τούρκους απεργούς πείνας για τη στάση τους, τους διέταξε (!) να σταματήσουν αμέσως την απεργία πείνας, απειλώντας ότι τα αντίποινα για την επιμονή τους θα είναι εκτεταμένες επιδρομές του στρατού και της Αστυνομίας στο εσωτερικό των φυλακών. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε με αποτροπιαστική κυνικότητα ο Καζάν, "μπορεί με τις επιδρομές να έχουμε 50 ή και 60 θανάτους, όμως πιθανώς να σώσουμε τη ζωή μερικών".

Στο μεταξύ, αυξάνεται η ένταση σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Εκτός από τις διαρκείς διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια των φυλακών, πληθαίνουν οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων και λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς. Απεργία πείνας ξεκίνησαν, χτες, άλλοι 4.000 Κούρδοι, που, και αυτοί με τη σειρά τους, είτε βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη τους, είτε έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στις εκτός νόμου αριστερές ή κουρδικές οργανώσεις.

Παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να "δείξει άλλη κατανόηση στους κρατουμένους και ότι θα σταματήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις μαζί τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ