Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
"Πυροβολείτε εν ψυχρώ"!

Με την ένοπλη, στρατιωτική και ωμή βία αντιμετωπίζονται οι διαδηλωτές στην Τζακάρτα

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Η κατάσταση στην Ινδονησία όσο πάει κι εκτραχύνεται: Μετά από τις τρομακτικές ταραχές του περασμένου Σαββατοκύριακου, με 2 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες αγνοούμενους, χτες ο στρατιωτικός διοικητής της Τζακάρτα έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να πυροβολούν εν ψυχρώ οποιονδήποτε διαδηλωτή, προκειμένου να αποτραπούν νέες ταραχές στο νησί! "Η διαταγή θα εκτελείται αν κάποιος από τους διαδηλωτές επιχειρήσει να διαταράξει την τάξη", δήλωσε ο στρατηγός Σουτιόζο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι "η υπομονή έχει και τα όριά της" (! ).

Οι ταραχές, παρατηρεί ο ανταποκριτής του "Ρόιτερ", κατά μεγάλο μέρος οφείλονται στις πολιτικές και οικονομικές ανισότητες στη χώρα. Δυτικοί διπλωμάτες σχολιάζουν ότι υπάρχει "απεγνωσμένη ανάγκη" για πολιτική αλλαγή, ειδικά αφού προέκυψε θέμα διαδοχής του Προέδρου Σουχάρτο.

Η τελευταία σύγκρουση ξέσπασε μετά την αστυνομική επέμβαση προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος στην Τζακάρτα, η οποία διαρκούσε ένα μήνα. Εως σήμερα, 150 στελέχη του κόμματος αγνοούνται.

Η κατάληψη έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση της Μεγκάουντι Σουκανοπούτρι, κόρης του πρώτου Προέδρου της Ινδονησίας, Σουκάρνο, από φιλοκυβερνητικούς αντάρτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ