Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΕΚΡΗΞΗ
Συνεχίζονται οι έρευνες

ΑΤΛΑΝΤΑ.-

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των υπευθύνων της βομβιστικής επίθεσης στο Ολυμπιακό Πάρκο της Εκατονταετηρίδας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε 110 άλλους ανθρώπους. Οι πύλες του Ολυμπιακού Πάρκου άνοιξαν χτες το πρωί και χιλιάδες επισκέπτες περιδιαβαίνουν και πάλι τα δρομάκια του.

Το περιεχόμενο 900 (!) τηλεφωνικών επικοινωνιών που ελήφθησαν σε μία ειδική γραμμή της Αστυνομίας τις ώρες που ακολούθησαν την έκρηξη του Σαββάτου εξετάζει σχολαστικά ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων. Ανώτερος αξιωματούχος του FBI υποστήριξε ότι η εξέταση των τηλεφωνημάτων έχει δώσει πληθώρα στοιχείων που αναμένεται να φωτίσουν τις αστυνομικές έρευνες, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του FBI στην πολιτεία της Τζόρτζια, Τζον Χουζ, ανακοίνωσε ότι δύο ύποπτοι, που ανακρίνονταν σχετικά με τη βομβιστική επίθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο Χουζ υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να συνδεθούν οι δύο άνδρες, που είναι μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης "Πολιτοφυλακή της Τζόρτζια", με τη βομβιστική επίθεση. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές αναζητούν ένα αυτοκίνητο με πινακίδες της πολιτείας της Αλαμπάμα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης και πιθανότατα ανήκει σε μέλη της, επίσης, παραστρατιωτικής οργάνωσης "Γκάντστεντ Μινιούτμεν"!

Επαναλειτουργεί υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας το Πάρκο

Στο μεταξύ, νέα ένταση επικρατεί μετά τη μετάδοση της είδησης, από το τηλεοπτικό κανάλι CNN, ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν είχε γίνει 20 λεπτά πριν από την έκρηξη στο Ολυμπιακό Πάρκο αλλά 30 λεπτά, μόνο που το τηλεφωνικό κέντρο αντιμετώπισε σοβαρά τεχνικά προβλήματα και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με όλες τις αστυνομικές μονάδες καθώς και με τη διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας εγκαίρως ώστε να αποφευχθούν ακόμα και οι τραυματισμοί. Πάντως, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη εκκενώθηκε, πραγματικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μετά από ανάλογο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσα.

Μετά από επισταμένους ελέγχους ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό το Ολυμπιακό Πάρκο. Παρά το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η βομβιστική επίθεση, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν, χτες το πρωί, να συνωστίζονται στις πύλες του Πάρκου κρατώντας λουλούδια. Μάλιστα, υπέμειναν υπομονετικά τους αλλεπάλληλους ελέγχους των ανδρών της ασφάλειας, οι οποίοι τους συμβούλευαν να ειδοποιήσουν αμέσως τους υπευθύνους αν δουν κάτι ύποπτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ