Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Και πάλι για "αγορές του αιώνα"

Ευκαιρία βρήκε η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, με αφορμή το κλίμα που δημιουργήθηκε από τη "διαρροή" της έκθεσης του τουρκικού στρατού για το Αιγαίο, να "υπενθυμίσει" την ανάγκη για την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος, για το οποίο θα πληρώσουμε 3 τρισ. δρχ. την επόμενη πενταετία.

Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Αμυνας, Γερ. Αρσένης, ο οποίος δήλωσε ότι "η καλύτερη απάντηση είναι ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις που θα λειτουργήσουν ως αποτρεπτική δύναμη".

Παράλληλα, το υπό την προεδρία του Συμβούλιο Αμυνας έσπευσε να προσδιορίσει συγκεκριμένα το είδος των οπλικών συστημάτων που θα αγοραστούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση επιμένει στην αγορά οπλικών συστημάτων τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και ο βασικός στόχος τους είναι η ικανοποίηση των επιθετικών σχεδίων του ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα, τι χρειάζονται για την άμυνα της χώρας μας τα 2 - 3 "ιπτάμενα ραντάρ", τα 60 καινούργια "F-16", οι πύραυλοι "Πάτριοτ", τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού, οι φρεγάτες κ.ο.κ.;

Προφανώς, όμως, τα οπλικά αυτά συστήματα είναι χρήσιμα στο νέο ρόλο του ΝΑΤΟ, όπως και στον υπο - ρόλο που επιφυλάσσεται για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον οποίο, η "συμμαχία" θα επεμβαίνει σε όποιο μέρος της Γης εκτιμά ότι διακυβεύονται τα ζωτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ