Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνα αδιέξοδα

Δε λέμε, η μελέτη και η στοιχειοθετημένη αντίκρουση των όποιων επιχειρημάτων της προκλητικής έκθεσης του Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, για τα νησιά του Αιγαίου, είναι και αυτή απαραίτητη. Αλλά δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα. Το σημειώνουμε, όχι μόνο γιατί ξέρουμε ότι κοπιάζουν αρκετά στο υπουργείο Εξωτερικών, για να συντάξουν τη σχετική απάντηση, αλλά κυρίως, γιατί ξέρουμε ότι δε σκέφτονται οτιδήποτε άλλο.

Μα στ' αλήθεια πιστεύουν, ότι παρουσιάζοντας τα όποια - όσο ολοκληρωμένα και αν είναι - στοιχεία, για την ελληνικότητα των νησιών, στους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους "φίλους" μας, αυτοί θα ανακρούσουν πρύμνα και θα υποχρεώσουν τους σοβινιστές της Αγκυρας ν' αλλάξουν ρότα; Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τόσο μεγάλες και εξωφρενικές αυταπάτες δεν έχουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι. Τότε, τι άλλο, εκτός της στοιχειοθετημένης απάντησης, θα κάνουν; Δε βλέπουν το αδιέξοδο της πολιτικής τους;

Αδιέξοδο, που αρχίζει, πλέον, να γίνεται επικίνδυνο. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο προχθεσινό της φύλο η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ": "Σε περίπτωση, που συνεχιστεί ως έχει η ελληνική πολιτική, οι περιπτώσεις κρίσεων και συγκρούσεων θα αποτελέσουν φυσικό αποτέλεσμα".

Και βέβαια, η "Σαμπάχ" εννοεί την ανένδοτη και σκληρή υποτίθεται στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει. Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής έχουν αρχίσει να παίρνουν επικίνδυνο χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ