Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξερευνήσεις... και κωμωδίες

Οι αυγουστιάτικες νύχτες είναι ξεχωριστές, όταν μάλιστα κανείς τις ζει δίπλα στη θάλασσα. Οσοι, όμως, σήμερα Κυριακή επιλέξουν να περάσουν τις ώρες τους βλέποντας τηλεόραση, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ευχάριστο από άποψη ταινιών βράδυ, αφού προβάλλονται συμπαθητικές και ενδιαφέρουσες ταινίες. Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση προβάλλεται η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ "1492, Χριστόφορος Κολόμβος". Απόψε το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο ευχάριστες κωμωδίες, την ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ "Τούτσι" και την ταινία του Τσαρλς Κράιτον "Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα".

Εναν άνεργο ηθοποιό υποδύεται εκπληκτικά ο Ντάστιν Χόφμαν στην όμορφη και έξυπνη κωμωδία του Σίντνεϊ Πόλακ "Τούτσι".Ο άνεργος ηθοποιός για να μπορέσει να βρει δουλιά αναγκάζεται να μεταμφιεστεί σε γυναίκα. Και αυτό γιατί ο ηθοποιός, με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που έχει, συγκρούεται με όλους τους παραγωγούς. Τα μπλεξίματα και οι διασκεδαστικές καταστάσεις ξεκινούν, όταν θα περάσει, ντυμένος γυναίκα, την ακρόαση και θα πάρει το ρόλο για να παίξει σε μια σαπουνόπερα. Τα πράγματα θα μπλέξουν ακόμη περισσότερο, από τη στιγμή που θα ερωτευτεί την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του. Πρωταγωνιστεί εκτός από τον Χόφμαν η εξαιρετική Τζέσικα Λανγ. Παίζουν ακόμη οι Τέρι Γκαρ, Ντάμπνεϊ Κόλμαν, Τσαρλς Ντέρνινγκ και ο ίδιος ο σκηνοθέτης (MEGA, 16.40).

Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ "1492, Χριστόφορος Κολόμβος",αναφέρεται στη ζωή και τις περιπλανήσεις του μεγάλου Ιταλού εξερευνητή και θαλασσοπόρου. Η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως και στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Κολόμβου. Το πρώτο μεγάλο ταξίδι του Κολόμβου προς τη Δύση έγινε στις 3 Αυγούστου του 1492, από το ισπανικό λιμάνι του Πάλος. Με τρία πλοία και πλήρωμα 90 ανδρών, ο Κολόμβος κατευθύνθηκε προς τις Καναρίους νήσους. Στο δεύτερο ταξίδι του κατόρθωσε να φτάσει στη Γουαδελούπη και σε άλλα νησιά των μικρών Αντιλλών. Θα ακολουθήσουν και άλλα δύο μεγάλα περιπετειώδη ταξίδια, μέχρι το 1504, που θα επιστρέψει άρρωστος και εξαντλημένος στην Ισπανία. Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Το ρόλο του Κολόμβου ερμηνεύει ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ. Παίζουν ακόμη οι Σιγκούρνι Γουίβερ, Αρμάν Ασαντέ, Αντζελα Μολίνα και Φερνάντο Ρέι (MEGA 21.00).

Μια κεφάτη κωμωδία είναι η αμερικανική ταινία του Τσαρλς Κράιτον "Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα".Κεντρικό της θέμα είναι η σχέση αγάπης και μίσους μεταξύ των Αμερικανών και Βρετανών. Μια ιδιόρρυθμη Αμερικανίδα, η Γουάντα Γκέρσουιτς, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη μιας συμμορίας, που κατάφερε να κλέψει πολύτιμους λίθους, σ' ένα εμπορικό κέντρο του Λονδίνου. Οι υπόλοιποι της παράνομης παρέας είναι τρεις άνδρες: Ο ένας διακηρύσσει ότι είναι αδελφός της Γουάντα, ο άλλος είναι ερωτευμένος μ' ένα χρυσόψαρο που το λένε Γουάντα και ο τρίτος, ο Τζορτζ, που είναι ο μόνος ο οποίος γνωρίζει πού είναι κρυμμένοι οι πολύτιμοι λίθοι, βρίσκεται στη φυλακή. Η Γουάντα θα βάλει όλη της τη γοητεία για να πείσει έναν δικηγόρο να βγάλει τον Τζορτζ από τη φυλακή. Πρωταγωνιστούν οι Τζον Κλιζ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Κλάιν και Μάικλ Πάλιν (ΑΝΤΕΝΝΑ 21.00).

Ο Χοσέ Φερέρ ερμηνεύει το ρόλο του Σιρανό, στην ασπρόμαυρη ταινία του Μάικλ Γκόρτον "Σιρανό ντε Μπερζεράκ".Η ιστορία του έξυπνου αλλά με τη μεγάλη μύτη Σιρανό, που ερωτεύεται την όμορφη Ρωξάνη και δε διστάζει να γράφει εκείνος τα γράμματα που της στέλνει ο αγαπημένος της. Δίπλα στον Χοσέ Φερέρ παίζουν οι Μάλα Πάουερς και Γουίλιαμ Πρινς (SEVEN X, 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ