Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δύσκολο καλοκαίρι για τον Μέιτζορ

Κι άλλες "λειτουργίες", πέρα απ' αυτές που ήδη ξέρουμε, φαίνεται πως έχει η περιβόητη λογική των ιδιωτικοποιήσεων, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις- σοσιαλδημοκρατικές και συντηρητικές - των χωρών της Ευρώπης. Αυτό τουλάχιστον φανερώνει το παράδειγμα της συντηρητικής βρετανικής κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να εκβιάσει τους απεργούς εργαζόμενους των κρατικών ταχυδρομείων, ήρε προσωρινά και για ένα μήνα το μονοπώλιο διακίνησης γραμμάτων, που έχουν τα τελευταία και απειλεί επίσης, ότι η άρση αυτή θα επεκταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο, μέχρι και ότι θα παραδώσει τον τομέα στην "ιδιωτική πρωτοβουλία".

Οι εργαζόμενοι, όμως, των ταχυδρομείων, συνεχίζουν μέσα στο κατακαλόκαιρο, με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις τους, όπως άλλωστε και αυτοί των σιδηροδρόμων και του υπόγειου μετρό του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για τις άσχημες συνθήκες δουλιάς και τις χαμηλές αμοιβές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοιας έκτασης κινητοποιήσεις, με τη μορφή μάλιστα των επαναλαμβανόμενων σε τακτά χρονικά διαστήματα 24ωρων απεργιών, έχουν να γίνουν στη Μ. Βρετανία από δεκαετίας περίπου. Δύσκολο καλοκαίρι για την κυβέρνηση Μέιτζορ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ