Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαφανίστηκε το... Προεδρικό Διάταγμα

Ο εμπαιγμός αποτελεί συνήθη και προσφιλή τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, σε αντίθεση με τους βιομηχάνους και τις πολυεθνικές, τις απαιτήσεις των οποίων σπεύδει να ικανοποιήσει πάραυτα.

Την αλήθεια αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και η αθέτηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει απέναντι στους οικοδόμους για τη μη χρησιμοποίηση ανασφάλιστων ξένων εργατών στα έργα κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων. Η υπόσχεση χρονολογείται από πέρσι και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα έπρεπε να είναι έτοιμο από το Γενάρη. Κατά ένα "περίεργο" όμως τρόπο, στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος περιέχεται μόνο η δέσμευση για το ποσοστό του αλλοδαπού προσωπικού που θα απασχοληθεί και οι υπόλοιπες "ξεχνούνται" καταδικάζοντας τους ξένους εργάτες να δουλεύουν υπό καθεστώς "μαύρης εργασίας".

Ομως και αυτό το "κουτσουρεμένο" Προεδρικό Διάταγμα "χάθηκε", ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γερμανική πολυεθνική ετοιμάζεται να φέρει εκατοντάδες Ασιάτες εργάτες. Μπροστά στο να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα των Γερμανών, όχι μόνο "πετσοκόβονται" Προεδρικά Διατάγματα, αλλά και εξαφανίζονται τελείως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ