Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπηρέτες του Λελάκη

"Τρώγοντας έρχεται η όρεξη", λέει μια παροιμία και ταιριάζει "γάντι" στην περίπτωση του γνωστού κρατικοδίαιτου εφοπλιστή Λελάκη. Απ' το 1989 που νοίκιασε από την ΕΤΒΑ τα Ναυπηγεία Αυλίδας, δε δίνει δραχμή, παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνία και δεν τηρεί καμιά απ' τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Κι όμως, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να τον πριμοδοτούν με θαλασσοδάνεια.

Ο εφοπλιστής εκβιάζει και πετυχαίνει ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του, για να την καταπατήσει στη συνέχεια και να ζητήσει και νέα και ούτω καθεξής. Πριν λίγες μέρες έγινε και άλλη χαριστική ρύθμιση.

Πριν καλά - καλά συμφωνηθεί αυτή, ο Λελάκης ετοιμάζεται να προβάλει και νέες απαιτήσεις για δάνειο 2 δισ. αυτή τη φορά. Οσο για τους εργαζόμενους, αυτοί παραμένουν απλήρωτοι απ' τον Ιούλη, ζώντας καθημερινά υπό καθεστώς ανασφάλειας. Ιδού άλλη μια απόδειξη για των ποιων τα συμφέροντα έχει ταχθεί να εξυπηρετήσει η "εκσυγχρονιστική και ολίγον σοσιαλίζουσα" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ