Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μικρότερη φέτος η έξοδος

Πόλεις... ολιγάριθμων και κατά μια έννοια προνομιούχων κατοίκων είναι από χτες η Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Φαντάζουν σαν πόλεις άλλης εποχής, χωρίς τους καθημερινούς "αγχωτικούς" ρυθμούς ζωής. Πολλοί κάτοικοι των μεγαλουπόλεων έχουν "πεταχτεί", λόγω της σημερινής αργίας, για ολιγοήμερες διακοπές στα νησιά και άλλες παραθεριστικές περιοχές, ενώ άλλοι αναχώρησαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πάντως, η φετινή έξοδος για το Δεκαπενταύγουστο, είναι αισθητά μικρότερη από τις προηγούμενες χρονιές, κάτι, άλλωστε, που φαίνεται από τον, συγκριτικά με πέρυσι, μικρότερο αριθμό των εκδρομέων που αναχώρησαν με όλα τα μεταφορικά μέσα (πλοία, αυτοκίνητα, τρένα, αεροπλάνα).

Η κίνηση στους εθνικούς δρόμους Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου χτες το πρωί ήταν περιορισμένη, ενώ από το μεσημέρι άρχισε να "πυκνώνει", χωρίς, ωστόσο, να θεωρείται ιδιαίτερα αυξημένη. Αντίθετα, αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Μετ' εμποδίων για τα νησιά

Με προβλήματα και ταλαιπωρία, τουλάχιστον στο λιμάνι του Πειραιά, συνεχίστηκε την Τρίτη η έξοδος των Αθηναίων, που πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και αναμενόταν να ολοκληρωθεί ως αργά χτες το βράδυ.

Οι 250 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Παναγία Τήνου", που έπαθε βλάβη στο έμβολο της αριστερής κύριας μηχανής, αν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους, δε διέσχισαν παρά μερικά μίλια στο Σαρωνικό και ξαναγύρισαν στον Πειραιά μετά από 3,5 ώρες. Το πλοίο του Β. Βεντούρη "ρίχτηκε" απρόσμενα ξανά στις γραμμές της ακτοπλοϊας με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και θα έκανε προχτές το πρώτο του δρομολόγιο. Μέχρι πρόσφατα και τα τέσσερα πλοία του εφοπλιστή, που δρομολογούνταν στις Κυκλάδες, "Παναγία Τήνου", "Απόλλων Εξπρές 2", "Απόλλων Εξπρές 1" και "Γεώργιος Εξπρές", (τα δύο πρώτα κατασχεμένα από την Εθνική Τράπεζα και τα άλλα από την Εμπορική), βρίσκονταν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Την Τρίτη έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά για το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 14.385 επιβάτες και άλλοι 4.307 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Την αντίστοιχη ημερομηνία πέρυσι είχαν ταξιδέψει 14.016 επιβάτες για τα νησιά του Αιγαίου και 3.264 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο λιμάνι της Ραφήνας από όπου έφυγαν προχτές με κατεύθυνση τα νησιά του Αιγαίου 8.202 επιβάτες σε σύγκριση με 7.140 που είχαν ταξιδέψει πέρυσι.

Εκτακτα μέτρα

Τα συνήθη μέτρα παρεμβάσεων στις εξόδους της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου και στους οδικούς κόμβους με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων, που έχει πάρει από χτες η Τροχαία Αττικής, ισχύουν και σήμερα, από τις 7 το πρωί μέχρι τη 1 μ.μ. Θα ισχύσουν, επίσης και αύριο Παρασκευή, από τις 3 μ.μ. μέχρι 8 μ.μ.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί για την Κυριακή και τη Δευτέρα που κατά τις εκτιμήσεις της Τροχαίας θα ολοκληρωθεί η επιστροφή στο Λεκανοπέδιο. Στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι το Δαφνί και κατά τις ώρες 5 μ.μ. - 12 τα μεσάνυχτα. Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας θα γίνουν παρεμβάσεις στους οδικούς κόμβους Κρυονερίου, Βαρυμπόμπης και Ν. Κηφισιάς. Στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής θα μονοδρομηθεί ο ανισόπεδος κόμβος, ενώ στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα της αντιθέτου κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βάρης από τη συμβολή της με την οδό Καλύμνου μέχρι τον Ιερό Ναό Βάρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ