Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργιάζουν οι πορτοφολάδες στο Σταθμό Λαρίσης

Δεν υπάρχει η παραμικρή αστυνομική παρουσία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό να αλωνίζουν οι κάθε λογής τσαντάκηδες και πορτοφολάδες. Ο αριθμός των κρουσμάτων, που πρέπει να είναι πολύ μεγάλος, μας είναι άγνωστος αφού τα περιστατικά θεωρούνται ασήμαντα να καταχωρηθούν στα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας. Αναφέρουμε ένα από αυτά τα "ασήμαντα" περιστατικά.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ταξίδευε από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη μία μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της. Την ώρα που επιβιβάζονταν στο τρένο, στο Σταθμό Λαρίσης, της έκλεψαν το πορτοφόλι, μέσα στο οποίο υπήρχαν 70.000 περίπου δραχμές, τα εισιτήρια για το ταξίδι, η ταυτότητα και άλλα πολύτιμα χαρτιά. Σχεδόν αμέσως αντιλήφθηκε την κλοπή και έβαλε τις φωνές καλώντας την Αστυνομία. Ομως, όχι μόνο αστυνομικός δεν υπήρχε μέσα στο συνωστισμό που επικρατούσε εκείνη την ώρα, αλλά ούτε και ένας υπάλληλος του ΟΣΕ δε φαινόταν πουθενά. Κατέβηκε από το τρένο αναζητώντας αγωνιωδώς ένα αστυνομικό ή ένα υπάλληλο για να του εξηγήσει ότι μαζί με το πορτοφόλι έκλεψαν και τα εισιτήρια. Οταν τελικά βρήκε ένα υπεύθυνο του ΟΣΕ, ήταν αργά. Το τρένο έφευγε και μαζί έπαιρνε και τα παιδιά της. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σκαρφάλωσε σ' ένα βαγόνι μακριά από το "κουπέ" όπου βρίσκονταν τα παιδιά. Αυτά, νομίζοντας ότι φεύγουν χωρίς τη μάνα τους, πανικοβλήθηκαν και έτρεξαν προς τις πόρτες. Αν δεν ενδιαφέρονταν κάποιοι επιβάτες, μπορεί η συνέχεια να ήταν πολύ δυσάρεστη, ίσως και τραγική.

Από προϊστάμενο του ΟΣΕ η μητέρα αυτών των παιδιών μάθαινε λίγο αργότερα ότι αυτό που της συνέβη συμβαίνει και σε άλλους καθημερινά... Συνεχώς σημειώνονται κρούσματα κλοπών στο Σταθμό και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Μάλιστα της εξήγησαν ότι το πορτοφόλι της - χωρίς τα χρήματα φυσικά - θα μπορούσε να το αναζητήσει στις τουαλέτες του Σταθμού όπου συνηθίζεται να τα ρίχνουν αυτοί που τα κλέβουν.

Αλήθεια, πόσα έγγραφα έχει λάβει η Αστυνομία από τον ΟΣΕ, όπου αναφέρονται τα συχνά κρούσματα κλοπών που συμβαίνουν στους σταθμούς και τι έχει κάνει η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Τίποτα, αν λάβουμε υπόψη τη διάσταση που έχει πάρει το φαινόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ