Κυριακή 18 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ
"Κλείνει το χάσμα"

"Αγαπητοί φίλοι, είπε ο Χ. Φλωράκης, αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητοί καλεσμένοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά λόγια που είπατε. Βέβαια, είχαν και λίγο το στοιχείο της υπερβολής, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται να λέμε κάτι παραπάνω.

Ανάμεικτα αισθήματα νιώθω, αισθήματα συγκίνησης αισθήματα χαράς, αισθήματα νοσταλγίας, που βρίσκομαι σήμερα σ' αυτά τα χώματα, σ' αυτό τον τόπο που γαλουχήθηκα με τα νάματα της αγάπης στον άνθρωπο, με την αγάπη στην πατρίδα, με την αγάπη για μια κοινωνία δημοκρατική και δίκαια".

Στο σημείο αυτό, σταματά για λίγο, να πει μια ακόμα ιστορία, για τη μανιά τη Σουλτάνα, τη γιαγιά που τον πρόσεχε σαν τα μάτια της.

"Ολα αυτά, συνέχισε, έρχονται στο μυαλό μου, αλλά με συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά είδα αυτήν την απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να με τιμήσει. Θέλω να σας πω τούτο: Η απόφαση αυτή, που ήταν ομόφωνη, έχει ένα ιδιαίτερο και ακριβό στοιχείο το οποίο εγώ τουλάχιστον το εξετίμησα εντελώς ιδιαίτερα. Είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας πέρασε δύσκολα χρόνια. Τα βάσανα περίσσεψαν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχαμε κι έναν εμφύλιο πόλεμο. Πολύ βαρύ. Πολλά πλήρωσε ο τόπος μας. Κι έρχεται τώρα το κοινοτικό συμβούλιο και με τιμά ομόφωνα. Τι μαρτυρά αυτή η ομόφωνη απόφαση; Οτι το χωριό μας και τα άλλα τα χωριά και όλος ο λαός οικοδομεί την εθνική ενότητα, πάει και κλείνει εκείνο το εθνικό χάσμα που άνοιξε ο εμφύλιος πόλεμος. Κι αυτό πρέπει να μείνει σαν το ιδιαίτερο και ακριβό στοιχείο αυτής της απόφασης. Λέει και κάτι άλλο αυτή η απόφαση. Λέει ότι είναι δυνατό όλο το χωριό, ανεξάρτητα των πολιτικών του πιστεύω να παλέψει για τα τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το ίδιο το χωριό, αλλά ακόμα να παλέψει κοντά και στα άλλα τα χωριά και σ' όλο το λαό για την προκοπή του τόπου.

Οσον αφορά την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό μου, τι να σας πω; Πώς τη βλέπω; Σαν μια υπόμνηση, υπογράμμιση, από το κοινοτικό συμβούλιο να καταβάλω όσες προσπάθειες μπορώ δίπλα στο λαό, δίπλα στους συγχωριανούς για την αντιμετώπιση όχι μονάχα των προβλημάτων εδώ του χωριού, αλλά γενικότερα για τα προβλήματα που απασχολούν το λαό μας. Και πάλι, ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ για αυτήν την τιμή που μου κάνατε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ