Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ενίσχυση του ΚΚΕ για θετικές πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, δήλωσε χτες για τις εκλογές κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη Λευκάδα:

"Η κυβέρνηση Σημίτη, από ό,τι όλα δείχνουν προχωρά σε πρόωρες εκλογές, χρησιμοποιώντας το Κυπριακό και τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σαν τρικ για την υποκλοπή της ψήφου, την καλλιέργεια κινδυνολογίας και παραπλανητικών διλημμάτων στο λαό.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο για να δρομολογήσει τα πιο άγρια οικονομικά μέτρα σε βάρος του λαού και να εδραιώσει στην Ελλάδα τη νοοτροπία της υποτέλειας στη "νέα τάξη πραγμάτων. "

Το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο για τις εκλογές γιατί από το 1993 από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα, έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες και έχει διαχωρίσει καθαρά τη θέση του από κάθε αντιλαϊκό μέτρο και επιλογή.

Οι εκλογές περικλείουν και μεγάλες παγίδες αλλά και δυνατότητες. Αυτό που έχει σημασία είναι την άλλη μέρα των εκλογών να είναι ενισχυμένος ο πόλος της αντίστασης στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και αποδυναμωμένα το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ. Δεν αρκεί η καταδίκη της πολιτικής των δύο κομμάτων. Δεν αρκεί η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση.

Η ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να σηματοδοτήσει θετικές πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες. Οπου αλλού πάει η ψήφος, θα προσμετρηθεί, τελικά, στην πολιτική της υποταγής, της ανοχής.

Η μάχη δε δίνεται ανάμεσα σε Σημίτη και Εβερτ, όπως σκόπιμα προβάλλεται. Η μάχη δίνεται ανάμεσα στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και στην πολιτική που υπερασπίζεται αταλάντευτα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές, τον κάθε αδιάλλακτο πατριώτη και προοδευτικό άνθρωπο να μπει σε θέση μάχης".

Στην Κεφαλονιά

Περιοδεία και στην περιοχή της νοτιοανατολικής Κεφαλλονιάς έκανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Επισκέφθηκε την αγορά του Πόρου και είχε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Στη διάρκεια των συζητήσεων, φάνηκε ιδιαίτερα έντονα η ανησυχία για την απότομη αλλά και μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης που αποτελεί βασικό κλάδο δραστηριότητας της περιοχής.

Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε και σε συγκέντρωση στο χωριό Θεράμονας. Το ενδιαφέρον του κόσμου επικεντρώθηκε στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί την κυριότερη εγγύηση για διεργασίες προς όφελος του λαού. Αναφέρθηκε επίσης στην όξυνση του Κυπριακού, για το οποίο προειδοποίησε ότι υπάρχουν δυνάμεις που τρέφουν σχέδια χρησιμοποίησής του σαν προεκλογικού όπλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ