Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να καταγγείλουμε τους ενόχους

Συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και πορεία στο γερμανικό και το αμερικανικό προξενείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Την απαίτησή τους για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη και αποστρατικοποιημένη διατράνωσαν χτες το βράδυ πολίτες και νέοι της Θεσσαλονίκης που πήραν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το γερμανικό και το αμερικανικό προξενείο,όπου θυροκολλήθηκαν τα ψηφίσματα της διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, Νίκος Κούρος,ο οποίος κατήγγειλε ότι "το καθεστώς της Αγκυρας στηρίζεται στην ανοχή και την κάλυψη που του προσφέρουν χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Οι πραγματικοί ένοχοι για την επιθετικότητα της Τουρκίας πρέπει να αναζητηθούν στην κατεύθυνση των λεγόμενων συμμάχων μας".Επίσης σημείωσε πως "οι εθνικιστικές ασχημονίες που σημειώνονται τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας από εθνικιστικούς - ακροδεξιούς κύκλους αφήνουν στο απυρόβλητο την ουσία και το ρόλο τους στην περιοχή μας, θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους λαούς σε θρησκευτικό και εθνικιστικό φανατισμό. Ο κίνδυνος για τη διχοτόμηση της μαρτυρικής Κύπρου βρίσκεται μετά από αυτά τα γεγονότα πολύ κοντά. Το Κυπριακό από διεθνές πρόβλημα που είναι, γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί σε ελληνοτουρκικό ζήτημα, σε ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το "διάλογο" Ελλάδας - Τουρκίας υπό την εποπτεία των ΗΠΑ".

Καταλήγοντας ο Ν. Κούρος κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση καθώς και τα κόμματα που προσδοκούν την "ευρωπαϊκή" βοήθεια (ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ), επισημαίνοντας ότι έχουν τεράστιες ευθύνες. "Η κυβέρνηση - είπε - προτιμά να ψελλίζει μισόλογα για τις ευθύνες της "διεθνούς κοινότητας" τη στιγμή που οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι, έχουν όνομα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους υπηρέτησαν και τους υπηρετούν και σήμερα".

Αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία προς το γερμανικό προξενείο. Σε όλη τη διαδρομή κυριάρχησαν τα συνθήματα "Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη", "Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός", "Πίσω από την Τουρκία, βρίσκονται μαζί η ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί".Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το αμερικανικό προξενείο. Εκεί μπροστά διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στο μίσος των εθνικιστών και υπέρ της φιλίας των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ