Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
"Νόμιμη" και για τους αξιωματικούς η έκφραση πολιτικής γνώμης

Απαλείφθηκε τελικά, μετά από την έντονη κριτική που άσκησε το ΚΚΕ, η διάταξη στο νομοσχέδιο για την εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που προέβλεπε στα ελαττώματα ενός αξιωματικού την έκφραση προτίμησης υπέρ πολιτικού κόμματος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ είχε επισημάνει ότι η εμμονή στη διατήρηση τέτοιας διάταξης γυρίζει το καθεστώς που διέπει τις Ενοπλες Δυνάμεις πολλά χρόνια πίσω. Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Κουρής δεν αποδέχτηκε όμως την απάλειψη άλλης διάταξης που όριζε ότι η έκθεση αξιολόγησης αξιωματικού συντάσσεται μόνο από τον διοικητή του. Ο Ορ. Κολοζώφ είχε προτείνει η έκθεση αξιολόγησης να συντάσσεται από επιτροπή που θα μετείχαν πέραν του διοικητή του υπό κρίση αξιωματικού και δύο ακόμα αξιωματικοί της μονάδας του.

Ο εισηγητής της ΝΔ Αλ. Παπαδόγγονας,αναφερόμενος στα ελαττώματα ενός αξιωματικού, πρότεινε να περιληφθεί όχι μόνο ο επηρεασμός του από πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά και ο επηρεασμός του από το περιβάλλον του, ακόμα και το οικογενειακό. Να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αρ. Παυλίδης,ζήτησε να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να συζητηθεί στη Βουλή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές.

Τροπολογίες

Την αύξηση του κινήτρου παραγωγικότητας που χορηγείται στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στην επέκτασή του από 1/7/96 στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

Με άλλη τροπολογία οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΥΡΚΑΛ προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς μέχρι 31/12/96 αναλαμβάνονται από το δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ