Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδήλωση ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συγκρότηση και εγκατάσταση στη χώρα μας της νατοϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης και της δημιουργίας μισθοφορικών στρατιωτικών τμημάτων, πραγματοποιήθηκε χτες από την ΕΔΥΕΘ, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο γραμματέας της Οργάνωσης, Νίκος Ζώκας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο και στη σημασία των νατοϊκών σχεδιασμών για την περιοχή των Βαλκανίων και τη χώρα μας.

Ο Νίκος Ζώκας τόνισε πως οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ που αφορούν τόσο τη δύναμη ταχείας επέμβασης και τα μισθοφορικά τμήματα, όσο και το εξουθενωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που επιβάλλει στη χώρα μας, είναι ενταγμένα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν ούτε την ανεξαρτησία της χώρας και φυσικά ούτε και θα ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών της περιοχής. Ολοι οι ειρηνόφιλοι, επισήμανε, πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά για τη ματαίωση αυτών σχεδιασμών.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθησαν ο γραμματέας της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Κατσαρός, τ. βουλευτής Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ