Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέα φραστική αντεπίθεση της Μπούτο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. -

Την προσφυγή της, εντός των επόμενων δύο ημερών, στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με αίτημα να αποκατασταθεί η πρωθυπουργία της, προανήγγειλε χτες η αποπεμφθείσα πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, η Μπούτο χαρακτήρισε την αποπομπή της από τον Πρόεδρο Φαρούκ Λεγκάρι "συνταγματικό πραξικόπημα, προεδρικό πραξικόπημα και πλήγμα στη δημοκρατία", προσθέτοντας ότι τη θεωρεί "παράνομη" ενέργεια.

Η Μπούτο είπε ακόμη ότι οι κατηγορίες, οι οποίες διατυπώνονται εναντίον της, είναι "πλαστές", ενώ αμφισβήτησε την πρόθεση του Λεγκάρι να διεξαγάγει ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές.

Η φραστική αντεπίθεση της Μπούτο είναι, επί της ουσίας, μια μάχη οπισθοφυλακής για την πολιτική της επιβίωση, αφού, μάλιστα, οι κατηγορίες, τις οποίες ετοιμάζεται να διατυπώσει εναντίον της η ειδική επιτροπή που συνέστησε ο Λεγκάρι θα της απαγορεύσουν συμμετοχή της στις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας που διόρισε ο Λεγκάρι, Μεράτζ Χαλίντ, δήλωσε την Κυριακή ότι "μόλις οι κατηγορίες κατά της Μπούτο δημοσιοποιηθούν(κάτι που θα γίνει "σύντομα", όπως είπε), όλοι θα καταλάβουν γιατί τη συλλάβαμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ