Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Φρικτή υπόθεση παιδεραστίας

ΜΠΟΥΛΟΝ ΣΙΡ ΜΕΡ.-

Φρίκη έχει προκαλέσει η τελευταία ανακάλυψη ότι εννέα ενήλικες κακοποιούσαν τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς τους στην πόλη του Καλέ στη Βόρεια Γαλλία.

Το περασμένο Σάββατο, οι εννέα ενήλικες οδηγήθηκαν στις φυλακές με την κατηγορία του βιασμού των ίδιων των παιδιών τους, των ανιψιών και των εγγονιών, ενώ, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της περιοχής "τις βαρύτερες των κατηγοριών αντιμετωπίζει η γιαγιά". Ο ίδιος τόνισε πως "νιώθουμε φρίκη", προσδιορίζοντας μάλιστα ότι η γιαγιά της οικογένειας είναι ύποπτη για βιασμούς "διά της εισαγωγής αντικειμένων".

Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για κακομεταχείριση και βιασμούς, διάπραξη και προτροπή διάπραξης σεξουαλικών επιθέσεων σε ανηλίκους, ηλικίας μικρότερης των 15 χρόνων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εισαγγελίας, 16 έως 23 παιδιά ενδεχομένως να έχουν πέσει θύματα των εννέα συλληφθέντων.

Η σχετική έρευνα άρχισε τον περασμένο Αύγουστο σχετικά με τη δραστηριότητα του ενός από τους γιους της ηλικιωμένης γυναίκας. Τα επτά παιδιά του, που δόθηκαν αμέσως σε αναδόχους οικογένειες, προέβησαν τότε σε αποκαλύψεις που ενοχοποιούσαν και την υπόλοιπη οικογένεια. Ο πατέρας τους, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες και μετά συνελήφθη, βρίσκεται ακόμα στη φυλακή.

Την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία του Καλέ, που έκανε λόγο για "ελεεινές λεπτομέρειες, στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής ηθικής ένδειας" συνέλαβε όλους τους ύποπτους της υπόθεσης, πέντε ανδρόγυνα και τη γιαγιά. Ωστόσο, ένα από τα ανδρόγυνα αφέθηκε ελεύθερο, όμως παραμένει υπό καθεστώς δικαστικής επιτήρησης.

Η συγκεκριμένη οικογένεια ζούσε σε τροχόσπιτα χωρίς νερό και ηλεκτρικό και οι γείτονές της ανέφεραν ότι σπάνια απομακρυνόταν από την περιοχή. Δηλαδή τους έβλεπαν μόνο όταν πήγαιναν να προμηθευτούν νερό από μια αντλία που βρισκόταν σε δρόμο στις παρυφές ερημικής έκτασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ