Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στο κενό πέφτουν οι απειλές Εβερτ

Με δηλώσεις τους στελέχη της αντιεβερτικής πλευράς διαμηνύουν ότι δε φοβούνται διαγραφές

Στον απόηχο της προχτεσινής προειδοποίησης του Μ. Εβερτ προς "τους διαφωνούντες" ότι θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό, εάν συνεχίσουν τη διαφοροποίησή τους, κινήθηκαν χτες οι εξελίξεις στη ΝΔ.

Οπως άλλωστε αναμενόταν, οι "διαφωνούντες" δεν πήραν στα σοβαρά την προειδοποίηση για παραπομπή στο Πειθαρχικό και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, που σε σχετική ερώτηση απάντησε: "Δεν υπάρχει θέμα διαγραφών. Μην αστειεύεστε". Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντ. Μπακογιάννη που, αφού δήλωσε ότι δε φοβάται τις διαγραφές, επανέλαβε τη δήλωσή της ότι μία από τις προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου είναι η παραίτηση του Μ. Εβερτ πριν από το συνέδριο, δήλωση που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ.

Την παραίτηση του Μ. Εβερτ πριν το συνέδριο ζήτησε και ο πρώην βουλευτής Π. Χατζηνικολάου, ο οποίος με δήλωσή του είπε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει"αν θέλει κανείς το συνέδριο να αποτελεί το φάρμακο στην αρρώστια της ΝΔ", ενώ ο Σ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι η προχθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ "πέτυχε να αναζωπυρώσει την κρίση και να ρίξει λάδι στη φωτιά".

Στους "διαφωνούντες", αλλά κυρίως στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη απάντησε εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γ. Παναγιωτόπουλος,ο οποίος δήλωσε ότι "ο σεβασμός του καταστατικού και των αποφάσεων των οργάνων του κόμματος είναι αναγκαίος κανόνας για να λειτουργήσει. Ο κανόνας αυτός ούτε συγχωρεί, ούτε ανέχεται αιρέσεις". Η δήλωση αυτή ταυτίζεται με την προχτεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου και δείχνει ότι ο Μ. Εβερτ εμμένει στις απειλές του. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε συγκέντρωση των επταμελών συμβουλίων των Νομαρχιακών Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι η οργανωμένη βάση είναι μαζί του και τον στηρίζει.

Ομως τα εσωκομματικά της ΝΔ απασχόλησαν χτες και οι διαφοροποιήσεις του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, από την επίσημη γραμμή του κόμματος, στη συζήτηση για χαριστικές ρυθμίσεις οφειλών προς το δημόσιο. Σε δηλώσεις του ο Π. Παυλόπουλος, χωρίς να κατονομάσει τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη αυτών που λέει και αυτών που ψηφίζει.

Χτες ο Α. Ανδριανόπουλος ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες ίδρυσης νέου πολιτικού κόμματος, για το οποίο όμως θα περιμένει πρώτα τις εξελίξεις στη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ