Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νοσοκομειακές κλίνες...

Στον πίνακα που δημοσιεύουμε σήμερα αποτυπώνεται με τον σαφέστερο τρόπο το "κοινωνικό πρόσωπο" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το οποίο τόσο λόγος γίνεται στα κοινοτικά κείμενα, όσο και στις δηλώσεις των δικών μας κυβερνητικών παραγόντων.

Από το 1980 μέχρι το 1993 και για όσες χώρες - μέλη υπάρχουν στοιχεία, ο αριθμός των νοσοκομειακών κρεβατιών μειώθηκε! Σε μια περίοδο για την οποία οι θιασώτες της ευρωπαϊκής ενοποίησης είχαν να λένε για την ανάπτυξη του κράτους "πρόνοιας", οι αριθμοί αποδεικνύουν αμείλικτα ότι συντελούνταν η συρρίκνωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, η οποία τώρα παίρνει τη μορφή της κατεδάφισης.

Οσον αφορά στη χώρα μας, ο πίνακας απλώς επιβεβαιώνει αυτό που ο καθένας γνώριζε και γνωρίζει. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δέκατη τρίτη θέση (στις δεκαπέντε χώρες - μέλη) με 497 νοσοκομειακά κρεβάτια ανά 100.000 κατοίκους. Μόνο η Ισπανία με 407 και η Πορτογαλία με 416 κρεβάτια βρίσκονται σε χειρότερη θέση. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η μείωση του αριθμού των κρεβατιών κατά 130 στο διάστημα 1980-1993, μείωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20,7%. Στο διάστημα μάλιστα της πολυδιαφημισμένης πολιτικής του ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ