Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ως πότε θα καταπατούνται οι ανθρώπινες αξίες;

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος

Με αφορμή την πρόσφατη ιστορία για τις "στημένες" ή όχι εκπομπές και τη διένεξη του δημοσιογράφου Κ. Χαρδαβέλα με την εκπομπή "Κακά παιδιά", ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την προστασία των τηλεθεατών και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση: "Το θέμα της τηλεοπτικής χειραγώγησης των συνειδήσεων, η ασύδοτη δραστηριότητα των καναλαρχών και η τακτική του Πόντιου Πιλάτου που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στα παντοδύναμα συγκροτήματα του Τύπου και των ραδιοηλεκτρονικών μέσων, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή το θόρυβο που ξέσπασε σχετικά με το αν είναι στημένες ή όχι ορισμένες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές. Στην υπόθεση αυτή εμφανίζονται πολλές από τις παθογένειες της κοινωνίας μας: Τα παντοδύναμα ΜΜΕ εκδηλώνοντας την αντικοινωνική τους συμπεριφορά εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο χωρίς να ενοχλούνται από κανέναν αρμόδιο. Κάτι περισσότερο: Η προκλητική ανοχή αλλά και η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης απέναντί τους διαμορφώνει καθεστώς πλήρους ασυδοσίας τους, ενώ η γενικότερη συμπεριφορά τους επιβεβαιώνει πέρα από κάθε αμφιβολία την ύπαρξη των διαπλεκομένων συμφερόντων. Η κυβέρνηση παραμένει απαθής θεατής, την ώρα που εξευτελίζεται η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια, την ώρα που το κέρδος και το κυνήγι της τηλεθέασης και διαφημιστικών εσόδων αναγορεύονται στο υπέρτατο κριτήριο διαμόρφωσης της συνείδησης ενός ολόκληρου λαού...".

Απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό Τύπου & ΜΜΕ, Δ. Ρέππα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος, ρωτά:

  • Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε τα κανάλια να σέβονται την ανθρώπινη προσωπικότητα, το οικογενειακό άσυλο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο χώρο, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια πολιτική αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και ανάληψης θετικών δράσεων αξιοποιώντας και τα κρατικά κανάλια;
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπόδειξη» για τις τηλεοπτικές «κονσέρβες» (2011-10-26 00:00:00.0)
Στόχος ο αποπροσανατολισμός (2000-02-12 00:00:00.0)
Η Ευρωπαϊκή Ενωση διέταξε... (1998-01-17 00:00:00.0)
Τώρα ποιος θα πληρώσει; (1997-07-01 00:00:00.0)
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο πρωθυπουργός (1997-06-27 00:00:00.0)
Οι κυβερνώντες εκτρέφουν την ασυδοσία (1996-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ