Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόχος ο αποπροσανατολισμός

Προκλητική συμπεριφορά του Κ.Λαλιώτη χτες στη Βουλή 

Η προκλητική συμπεριφορά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επερώτησης της ΝΔ για το Μετρό στη Βουλή, που είχε εμφανή στόχο των αποπροσανατολισμό της συζήτησης και τη δημιουργία κλίματος ανούσιας αντιπαράθεσης, χαρακτήρισαν τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ακολούθησε την τακτική της συνεχούς διακοπής των ομιλητών των κόμματων της αντιπολίτευσης, ενώ προκάλεσε ένταση, αποκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ «ψωριάρηδες» και κατηγορώντας για «μικροκομματισμό» όλα τα κόμματα. Εντονο επεισόδιο δημιούργησε με τη βουλευτή της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου όταν η τελευταία σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει γίνει «καθεστώς», καλώντας συνεχώς τον προεδρεύοντα Μήτσο Κωστόπουλο να επαναφέρει στην τάξη την ομιλήτρια, διακόπτοντας συνεχώς τη συζήτηση.

Τα τεκταινόμενα σχολίασε λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σημειώνοντας ότι «μερικοί προσπαθούν να μετατρέψουν την Αίθουσα της Βουλής σε μια σειρά ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αμφίβολης ποιότητας και πολύ περισσότερο, όταν αυτοί οι ίδιοι επικαλούνται το δημοκρατικό, τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό και όλα αυτά τα πράγματα. Είναι πραγματικά θλιβερό και δυστυχώς πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες αυτό το κλίμα θα ενταθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων. Προβλήματα που είναι πασιφανές ότι τα δυο μεγάλα κόμματα δε θέλουν να βρεθούν στο κέντρο της αντιπαράθεσης».

Επίσης, προκάλεσε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ «ο οποίος έκανε συνεχώς λόγο για "δημοκρατία" και "δημοκρατικούς θεσμούς" να τοποθετηθεί για το αν αποστασιοποιείται από την τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης με τις δικαστικές διώξεις εναντίον του Ριζοσπάστη. Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν το μετρό ο Μπάμπης Αγγουράκης σημείωσε ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ούτε εμείς έχουμε υπόψη μας να έχει δοθεί η οριστική άδεια και το μέτρο λειτουργεί μόνο με την προσωρινή άδεια του υπουργείου» γεγονός που δεν αρνήθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ