Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Ιστορική» συνάντηση Φίσερ - Ντενκτάς
  • Ανταλλαγή απόψεων για τη στάση στον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών
  • Σε νέα εγχείρηση υποβάλλεται σήμερα ο Σπ. Κυπριανού

 

Στις 11.00 χθες το πρωί άρχισε η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ με τον αρχηγό των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς σε ξενοδοχείο του Αμβούργου, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης και ήταν περίπου διάρκειας μίας ώρας. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να κρατήσει μακράν του Τύπου και της δημοσιότητας τη συνάντηση Φίσερ - Ντενκτάς, αλλά ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων φρόντισε για την παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στον τόπο της συνάντησης. Από γερμανικής πλευράς, είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο κοινών δηλώσεων Φίσερ - Ντενκτάς στον Τύπο - «προκειμένου να μη δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις», όπως είχε πρόσφατα δηλώσει Γερμανός διπλωμάτης - ενώ αναμενόταν αργά χθες το βράδυ να εκδοθεί ανακοίνωση. Στο «κρυφτούλι» σχετικά με τη συνάντηση Φίσερ - Ντενκτάς, που επέλεξε ως τακτική το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών - μετά, προφανώς, τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σπάσιμο του «ταμπού» της επίσημης πρόσκλησης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών προς τον Ντενκτάς - συμπεριλαμβάνονται η επί μέρες άρνηση των καθ' ύλην αρμοδίων υπηρεσιών να δώσουν τον τόπο και το χρόνο της συνάντησης στη δημοσιότητα - όπως είθισται - αλλά και η απουσία του «ραντεβού» αυτού από την ατζέντα των μελών της κυβέρνησης που δίδεται στη δημοσιότητα (και ανανεώνεται) καθημερινά...

Ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου ενημερώθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο να επιλεγούν οι καλύτεροι τρόποι για την προετοιμασία της ελληνοκυπριακής πλευράς στον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ανέφερε πως υποβλήθηκαν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις και εκφράστηκαν κάποιες κατ' αρχήν απόψεις. Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου στις 17 Φεβρουαρίου για να συνεχίσει τη συζήτηση, αλλά και την προετοιμασία, ενόψει και των επισκέψεων εκπροσώπων ξένων χωρών στην Κύπρο, στο μεσοδιάστημα και ενόψει διεργασιών προετοιμασίας του τρίτου γύρου των συνομιλιών.

Χειρουργείται σήμερα ο Κυπριανού

Ο πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, αναχώρησε χθες το απόγευμα εσπευσμένα στο Λονδίνο, όπου σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ύστερα από επιπλοκή που παρουσιάστηκε μετά την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα. Ανακοίνωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αναφέρει ότι ο κ. Κυπριανού παρουσίασε χθες ασταθές στέρνο, λόγω παρατεταμένου βήχα, επιπλοκή που μπορεί να παρουσιαστεί μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Η επιπλοκή αυτή χρειάζεται επειγόντως χειρουργική αντιμετώπιση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σήμερα το απόγευμα. Ο κ. Κυπριανού συνοδεύεται από τον υπεύθυνο του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Κώστα Ζαμπάρτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ