Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρωτοβουλίες αστυνομικών κατά των ναρκωτικών

Ημερίδα για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών διοργανώνει αύριο στο Ηράκλειο της Κρήτης η τοπική Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Οπως δήλωσαν χτες στους δημοσιογράφους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, το πρόβλημα των ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα προσλαμβάνει διαρκώς ανησυχητικές διαστάσεις και γι' αυτό πρέπει όλοι, κράτος και μαζικοί φορείς, να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους στον τομέα της πρόληψης. Στην προσπάθεια αυτή, όπως ανέφεραν, εντάσσεται και η ημερίδα, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν γονείς και μαθητές.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ξεκινά άμεσα και εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του νομού, ενώ στην προσπάθεια αυτή συνεργάζονται μαζί της όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρόληψης της πόλης. Το πρόβλημα των ναρκωτικών στο Ηράκλειο δεν είναι τόσο έντονο όσο σε άλλες πόλεις της Κρήτης και γενικότερα της χώρας, αλλά ούτε και ανύπαρκτο. Εμφανίζεται κυρίως σε φτωχογειτονιές της πόλης, όπως οι Παττέλες, τα Καμίνια και αλλού, όπου η ΕΛΑΣ δε φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές έρευνες για την προστασία των πολιτών, παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων για διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και σε σχολικούς χώρους τη νύχτα.

Οι τελευταίες δύο περιπτώσεις θανάτου από ναρκωτικά, συνέβησαν στις Παττέλες μέσα σε δύο μέρες. Πολλοί ιδιοκτήτες μπαρ στην οδό Χάνδακος μιλούν για "επιλεκτική" παρουσία της Αστυνομίας. Οι συναντήσεις χρηστών και διακινητών γίνονται στο φως της μέρας. Αρκετές φορές μάλιστα οδηγούνται σε συμπλοκές. Υπάρχουν μπαρ που δέχονται συχνά τους αστυνομικούς ελέγχους, όταν όμως πρόκειται να ελεγχθεί μεγαλοϊδιοκτήτης "σκυλάδικου", πάντα "πέφτει" κάποιο προειδοποιητικό τηλέφωνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ