Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Σήμερα το πόρισμα για την Ανατολική Αττική

Κλείνει στις 4 Δεκέμβρη η χωματερή Ανω Λιοσίων

Παραδίδεται σήμερα - εκτός απροόπτου και με δύο μήνες καθυστέρηση - η μελέτη του Πανεπιστημίου Θράκη για τη χωροθέτηση των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην Ανατολική Αττική. Την ίδια στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο Ανω Λιοσίων αποφάσισε να κλείσει τη χωματερή στις 4 Δεκέμβρη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην καθυστέρηση της χωροθέτησης. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πάντως, προκύπτει ότι η εν λόγω μελέτη ανατρέπει πλήρως τη χωροθέτηση, στην οποία είχε καταλήξει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής.

Μέχρι και χτες οι μελετητές δεν είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πόρισμα για τις περιοχές, που θα υποδεχτούν τις ΟΕΔΑ στην Ανατολική Αττική. Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας καθηγητής Π. Παπακυριακόπουλος,ο λόγος της καθυστέρησης της παράδοσης της μελέτης εντοπίζεται στη "σπανιότητα" περιοχών που να πληρούν τα κριτήρια. Η μελέτη του Πανεπιστημίου Θράκης έχει προχωρήσει με γεωγραφικές ενότητες και σύμφωνα με τη μέθοδο του αποκλεισμού περιοχών, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία δεν είναι μόνο γεωφυσικά. Αποκλείονται οι περιοχές, όπου υπάρχουν εθνικοί δρυμοί, όπου επηρεάζονται λεκάνες απορροής υδάτων και όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα. Επίσης ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, που αποτελεί μέρος της ΟΕΔΑ, θα πρέπει να απέχει αρκετά από το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Οσον αφορά διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου για κάποιες περιοχές ότι είναι αυτές που έχουν τελικώς επιλεγεί ο Π. Παπακυριακόπουλος τόνισε στον "Ρ" ότι"έχουν εξεταστεί όλες οι περιοχές". Γεγονός είναι, πάντως, ότι τα συμφέροντα που συγκρούονται, γύρω από το πού θα γίνει η νέα χωματερή, είναι μεγάλα και είναι και ένας επιπλέον λόγος της καθυστέρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ